Johan Dahlin opereras

Publicerad 13 juni 2011

Johan Dahlin har drabbats av bukväggssvaghet och planeras att opereras så snart som möjligt.

– Vi hoppas få operationstid innan midsommar, säger MFFs läkare Pär Herbertsson.

Johan Dahlin har haft besvär med smärtor i bukmuskulaturen under våren och har kört rehabiliteringsträning. Till sin hjälp att ställa diagnosen har Herbertsson vänt sig till Harald Roos som är läkare för Helsingborg IF och ljumskbråckskirurgen Sam Smedberg som haft ett speciellt intresse för dessa tillstånd under 25 –års tid.

– Svaghet i bukväggen är vanligt hos fotbollsspelare och i vissa studier har man visat att 80 procent av fotbollsspelare med kroniska smärtor i ljumsken lider av detta. Det rör sig om en medfödd svaghet som kan ge symtom vid överansträngning eller genom obalans mellan svaga bukmuskler i förhållande till starka benmuskler eller att man bara har haft flertalet muskelbristningar i området, berättar Herbertsson.

Själva såret efter operationen läker på någon vecka och därefter kan man börja röra på sig allt mer. Efter en någon vecka till brukar man kunna vara igång med löpträning, men det dröjer ytterligare innan kroppen klarar av belastningen av fotbollsträning. Detta innebär också att Dejan Garaca inte går tillbaka till utlåningen hos LB07 utan stannar i MFF så länge Dahlin är borta.