Johan Dahlin: ”Känns skönt att cupen kommer igång”

Publicerad 28 februari 2013

Matchen mot Öster i Svenska cupen närmar sig med stormsteg och Johan Dahlin verkar ha formen på topp och är extra laddad då det är en betydelsefull match som kan stärka hela laget.

– Det känns jätteskönt att alla tävlingsmatcher kommer igång. Det är detta man längtat efter och det är även i de här matcherna man utvecklas. Klart att träningsmatcher är bra men man utvecklas ju inte på samma sätt. Man märker ju även inom gruppen att det börjar bli riktig säsong, alla är positiva, berättar Johan.

Det har ju blivit en förstärkning på målvaktssidan. Den unge Sixten Mohlin har ju lyfts upp från ungdomsleden. Känner du som är äldre ett större ansvar att ta hand om de målvakter som kommer in och är det lätt att komma in i målvaktsgruppen?
– Nja, både och. Sixten vet vad som gäller, han är ju så pass duktig och går ju i skolan och allt. Så det spelar inte så stor roll vilken ålder man har.
– Sen tror jag även det är lätt att komma in bland oss målvakter, fast det får du ta med Sixten. Dock ska Jonnie (Fedel) ha stor cred som hjälper oss målvakter.

Vad tycker du om det nya upplägget i Svenska cupen?
– Kanonbra! Det är skönt att vi ska spela fler betydelsefulla matcher än träningsmatcher. Den långa försäsongen slipper man, vilket också är bra. Jag tror att vi behöver spela fler betydelsefulla matcher nu inför Europaspelet. Vill man vara med i de stora turneringarna behövs sådana matcher helt enkelt.

Vi har sålt fler årskort vid den här tidpunkten än förra året. Vad betyder det för er spelare?
– Mycket såklart! Vi har Sveriges bästa fans, jag tror det är jobbigt för de lag som kommer hit. Trots att det ger mycket försöker jag ändå stänga bort allt på matcherna men på hemmamatcherna är det svårt. Då märker man det ändå, vilket såklart ändå är strålande.

/Wilhelm Nilsson

Malmö FF – Östers IF
Svenska cupens första omgång på anrika Malmö Stadion.
Nu på lördag klockan 15.00
Köp dina biljetter i MFF Shopen eller på ticnet.se