Johan Dahlin går till Turkiet

Publicerad 23 december 2013

Idag blev det klart att Malmö FF säljer Johan Dahlin till den turkiska klubben Genclerbirligi.

– Vi är glada för Johans skull, säger MFFs Sportchef Per Ågren. Han har varit en starkt bidragande del i de senaste årens framgångar och när han nu känner sig redo för att prova en ny utmaning ställer vi oss inte i vägen.

Johan Dahlin kom till Malmö FF sommaren 2009 efter succén i U21-EM. Under sin tid i MFF har han varit med om att erövra 2 SM-guld, kvalificera laget till gruppspel Europa League och vunnit en Supercup.

– Jag är väldigt glad och stolt över min tid i MFF, säger Johan Dahlin. Jag vill tacka MFF och mina lagkamrater och publiken för allt vi varit med om. Sen vill jag ge ett speciellt tack till Jonnie Fedel som betytt oerhört mycket för mig och min utveckling.

Kontraktet med Genclerbirligi är på 3,5 år och Dahlin ansluter direkt till sin nya klubb.

– Med Robin Olsen och Sixten Mohlin känner vi att vi har det gott ställt på målvaktssidan, menar Per Ågren. Vi har fått tydliga bevis för vad de går för och Robin har vikarierat med bravur vid ett flertal tillfällen. Sixten är Sveriges mest spännande unga målvakt och där ser vi en stor potential i takt med att han fortsätter att utvecklas och växa in i rollen.

Vi önskar Johan Dahlin ett stort lycka till!