Johan Dahlin förlänger kontraktet med MFF

Publicerad 23 januari 2019 i Nyheter

Vi är glada att meddela att Johan Dahlin förlängt kontraktet med Malmö FF! Det nya avtalet sträcker sig till och med 2023.

I Johan Dahlins första sejour i himmelsblått blev det två SM-guld och 151 matcher mellan stolparna innan han 2013 lämnade klubben för spel i Gençlerbirligi. Efter två år i Turkiet flyttade han till Danmark, där det blev två och en halv säsong i FC Midtjylland innan flyttlasset gick tillbaka till Malmö.

Sommaren 2017 klev han in i laget och bidrog till att föreningen senare under hösten kunde kvittera ut sitt 20:e SM-guld och sätta den andra stjärnan på bröstet. Under den gångna säsongen har han varit en viktig kugge i klubbens europeiska framgångar. Kontraktet som han hade med MFF sträckte sig över säsongen 2020 men förlängs nu med ytterligare tre år.

Johan Dahlin:
– Jag är jätteglad. Det känns skönt att det är färdigt. Daniel visade intresse för att ha mig kvar ytterligare en tid och det är klart att jag också ville det. Jag har kanske inte så många fler kontrakt i mig och känner att jag vill avsluta min karriär i Malmö.

– Min relation till MFF har blivit jättestark och jag skulle aldrig kunna se mig själv i ett annat lag i Sverige. Jag hade ingen särskild relation till Malmö innan jag kom hit den första vändan. Men nu älskar jag inte bara klubben, utan också staden, miljön och livet i Malmö.

Daniel Andersson:
– Det känns jättebra. Han har varit enormt stabil sedan han kom hem igen. Han har själv velat det här, så det känns jättebra att komma överens om ett längre avtal. Det gör att vi känner oss väldigt trygga på den positionen.

– I år har han visat att han är en av Sveriges absolut bästa målvakter. Under Europaspelet har han varit avgörande att vi har kunnat ta oss så långt som vi har gjort.

huvudpartners

officiella partners