Johan Dahlin: ”Det känns som att jag kommer hem”

Publicerad 26 juni 2017 i Nyheter

Efter fyra år som utlandsproffs återvänder Johan Dahlin till Malmö FF. Johan Dahlin beskriver själv det som ”en dröm som går i uppfyllelse” att skriva på för Malmö FF igen.

– När jag fick höra om MFF:s intresse och att det fanns möjlighet att komma tillbaka så skulle det bara fixas kände jag. Det här är något jag drömt om sedan jag lämnade, säger Johan Dahlin.

Efter två SM-guld och Europaspel med MFF lämnade Johan Dahlin Sverige för spel i Turkiet och sedan vidare till Danmark. Men han har hela tiden behållit ett starkt band till Malmö FF.

– Jag har sett alla matcher jag har kunnat på tv och har även varit på plats på Swedbank Stadion ett par gånger efter jag lämnade. Det känns som att jag kommer hem.

Vad minns du bäst från din förra sejour i Malmö FF?
– Jag minns allt! Jag hade väldigt bra år i Malmö och det är något jag vill uppleva igen med spelare, supportrar och alla runt om föreningen.

Vad betyder det att få spela framför publiken på Swedbank Stadion igen?
– Det går inte att beskriva. Den känslan som jag hade när jag spelade här är något som jag har tagit med mig när jag varit utomlands. Jag kan med handen på hjärtat säga att ingenting kan mäta sig med publiken på Swedbank Stadion.

Tiden i Turkiet och Danmark var påfrestande för familjen berättar Johan Dahlin. Men att komma till nya miljöer och en annan typ av fotboll har utvecklat honom både som spelare och människa.

– Jag tror framför allt att jag har utvecklats som människa men det är klart att jag har mer rutin som målvakt nu än för fyra år sedan. Jag är helt övertygad om att jag har mina bästa år framför mig. Jag väntar fortfarande på min absoluta formtopp.

Johan Dahlin kommer att spela med samma tröjnummer i MFF som han gjorde mellan 2009 och 2013. Nummer 27 – och det är ett nummer som är speciellt för Johan.

– MFF är väldigt speciellt för mig och nummer 27 håller jag varmt om hjärtat. Det kanske finns någon supporter som har kvar en gammal Dahlin-tröja med nummer 27 som de kan få användning för, säger Johan Dahlin med ett skratt.

huvudpartners

officiella partners