Johan Andersson skriver kontrakt med Malmö FF

Publicerad 05 juli 2006

Landskrona BoIS anfallare och yttermittfältare Johan Andersson har skrivit kontrakt med Malmö FF. Kontraktet gäller från 1 januari 2007, då hans nuvarande kontrakt med Landskrona BoIS löper ut, och till och med 2009.

När sex månader återstår av en spelares kontraktstid är det tillåtet för honom att förhandla med andra klubbar. Malmö FF har givetvis informerat Landskrona BoIS ledning om avsikten att föra diskussioner med Johan Andersson.

Johan Andersson kommer att spela kvar i Landskrona BoIS säsongen ut för att hjälpa Landskrona att nå de mål som är uppsatta för årets säsong och det är en lösning han själv och Malmö FF är helt överens om.

Hasse Borg
”Johan Andersson har visat sin stora kapacitet i Landskrona BoIS och har stor potential. Redan i vintras förhörde vi oss om möjligheten att knyta honom till oss. Det är också rätt spelare i och med att hans spelstil och egenskaper passar mycket väl in i det lag vi håller på att bygga med en bra blandning av erfarenhet och ungdomlig entusiasm.”

Bengt Madsen
”Det är alltid en extra stor glädje att knyta unga, lovande spelare från regionen till klubben. Att han redan har allsvensk erfarenhet gör inte saken sämre och det är en spelare vi tror mycket på framöver.”

Sören Åkeby
”Johan Andersson är en mycket användbar spelare. Med den snabbhet och fina teknik han besitter har han alla möjligheter att göra sig gällande på mycket hög nivå.”

Johan Andersson
”Jag vill göra klart om min framtid i god tid, så att jag under resten av säsongen helt kan koncentrera mig på mitt spel i Landskrona BoIS. Det känns helt rätt att först efter bästa förmåga hjälpa Landskrona BoIS på vägen tillbaka mot Allsvenskan och därefter ta steget över till Malmö FF där jag hoppas kunna utvecklas ytterligare som spelare.”

Fakta
Johan Andersson
Född: 22 augusti 1983
Längd: 186 cm
Vikt: 72 kg
Position: anfallare/yttermittfältare
Meriter: 18 U21-landskamper, 9 juniorlandskamper
Tidigare klubbar: BK Fram -1996, Landskrona BoIS 1997-2006