Jo Inge Berget: ”Vi höjer oss och ger det lilla extra”

Publicerad 19 mars 2016 i Nyheter

Jo Inge Berget spelade en av huvudrollerna i vändningen och segern mot Kalmar FF. 

Jo Inge Berget var med och fixade den straff som inledde Malmö FF:s vändning i matchen mot Kalmar FF. Bara minuterna senare snodde Berget åt sig ett läge när backlinjen i Kalmar drällde med bollen. Berget utnyttjade chansen till fullo och utökade MFF:s ledning.

– Vi gör en mycket bättre andra halvlek än första. I andra kunde vi lägga i en växel till, det är något som man måste kunna plocka fram i en semifinal och det lyckas vi med. Vi borde ha varit med bättre från start, men det är starkt av oss att vända matchen, säger Berget. 

När MFF:s vändning kom var det närmast explosionsartad, med tre mål på sex minuter.

– I andra halvlek kliver hela laget fram, höjer sig och ger det lilla extra. Vi vågar stå högre upp i planen och lyckas skapa flera bra målchanser.

– Det har märkts att lagen vi har mött har fått svårare och svårare att försvara sig ju längre in i matchen vi kommer. När lagen öppnar sig mer får vi större utrymmen och då blir det lättare för oss att spela. Det utnyttjade vi på ett väldigt bra sätt idag, säger Berget.  

Jo Inge Berget har också helt klart för sig vad som gäller i finalen.

– Nu blir det final och det känns mycket bra. Vi har sagt hela tiden att vi ska vinna cupen i år. Vi har satt pressen på oss själva att göra det. Den här finalen ska vi bara vinna, men först ska vi njuta av att ha tagit oss dit, säger Berget.   

huvudpartners

officiella partners