Jo Inge Berget: ”Det är på tiden att vi tar hem den här pokalen”

Publicerad 04 maj 2016 i Nyheter

Med sju mål på vägen till finalen har Jo Inge Berget varit en av de mest framstående MFF-spelarna i årets upplaga av Svenska Cupen.
– Det har blivit många mål för min del i cupen och vi hoppas på att det fortsätter imorgon!

Spelarna tränade dagen innan finalen på ett soligt Swedbank Stadion och Berget tycker att truppen känns fokuserad och att de också kan dra nytta av söndagens seger mot morgondagens finalmotståndare BK Häcken.

– Känslan är bra. Vi gjorde en bra match nu senast mot samma motstånd och vi vet att när vi väl är bra – då är vi väldigt bra. Att vi vann i söndags gör att vi går in i morgondagens match med bättre självförtroende och det var även skönt för Vidar att öppna målkontot i Allsvenskan med tre fina mål. Vi får ta med oss det positiva men samtidigt kan vi inte slappna av på något sätt, säger Jo Inge Berget.

Vi har fördelen av hemmaplan och en fullsatt Swedbank Stadion. Vilken betydelse har det?
– Det är så vi vill ha det! Det är längesedan vi var i en cupfinal och förhoppningsvis så kommer hemmaplanen och publiktrycket som är här att bli till vår fördel.

Vad hade en seger i finalen betytt?
– Det är klart att det hade betytt enorm mycket, särskilt också eftersom vi vill spela i Europa och vägen dit i år är genom cupen. Vi har inte vunnit sedan 1989 så det är på tiden att vi tar hem den här pokalen nu!

Hela Swedbank Stadion, bortsett ifrån bortaläktaren, är utsålt till dagens cupfinal.

huvudpartners

officiella partners