Jiloan Hamad: ”Vi ska straffa dem nästa vecka!”

Publicerad 05 juli 2013

Det var en Jiloan Hamad med blandade känslor som satte sig ner i hotellobbyn efter matchen. De spelade fysiskt och gjorde det tufft för oss och tyvärr så kom vi in i deras spel under en period, berättar Jiloan Hamad

– Det är klart det hade varit skönare att vinna och få in ett bortamål men vi har fortfarande möjligheten att avgöra på hemmaplan så det känns ändå helt okej. Drogheda United var ett svårt lag att möta då de backade hem med mycket folk för att komma på rätt sida om bollen och när de väl vann bollen slog de direkt upp en långboll. ”Sparka-spring”, kan du nästan sammanfatta det som. De spelade fysiskt och gjorde det tufft för oss och tyvärr så kom vi in i deras spel under en period, berättar Jiloan Hamad.

– Vi började bra där vi spelade vårt spel men vi kom inte riktigt fram till några farliga situationer. Då blir det kankse att man försöker sig på något annat som i detta fallet blev lite mer långbollar och tyvärr blev inte heller det bra.

Drogheda United tryckte på en del i slutet av den första halvleken. Vad sa ni till varandra i halvtidsvilan?
– Att vi skulle försöka äga mer bollinnehav och fortsätta pumpa på och framförallt att vi skulle få upp tempot. När vi hade vårt snabba kombinationsspel så kom vi förbi snyggt och enkelt, men det blev att vi hade det för få gånger. När vi möter dem hemma så måste vi komma tillbaka till vårt vanliga spel som just är få tillslag på bollen och mycket fart. Gör vi det så kommer allt gå bra.

Vi får med oss 0-0 hem till Malmö och nästa vecka väntar returen där det är fördel Malmö FF.
– Absolut! Vänta bara till de kommer till Malmö och vi får spela inför vår hemmapublik. Det är alltid lite speciellt i den första matchen i kval. Jag minns när vi spelade mot Torshavn 2011 där vi spelade 1-1 på bortaplannn, det går inte alltid som man kanske tänkt sig. Men detta känns ändå bra. Vi har som sagt allt i egna händer.

– Vi måste bli effektivare nästa vecka och göra mål på våra chanser och sen som jag sa innan: vi måste spela på mindre tillslag. Idag spelade de väldigt hårt och fysiskt. Det är därför vi ska straffa dem i nästa vecka genom att spela snabbt och tekniskt så att de inte ens vet hur de tog sig till Malmö.