Jiloan efter DC United ”Jag ser det som en vinst”

Publicerad 01 februari 2013

Jiloan Hamad var den enda spelaren i Malmö FF som spelade hela matchen när MFF idag fick 1-1 mot DC United nere i Florida. Efter matchen konstaterade han att han var nöjd med lagets insats och att de senaste dagarnas defensiva inriktning på träningarna även återspeglades i matchen.

– Jag tycker att vi spelar bra i första halvleken där vi var det klart bättre laget och fick till några fina kombinationer samtidigt som försvarsspelet såg riktigt bra ut. I andra halvleken fick det vi det lite tuffare vilket är fullt naturligt efter att vi nästan byt ut hela laget. Vi har tränat mycket på samarbetet mellan de olika lagdelarna och jag tycker att vi vår press såg bra ut. Nu hade vi två nya anfallare i Benjamin Fadi och Magnus Eriksson men jag tyckte ändå att de låg bra i sina positioner just i presspelet, berättar Jiloan Hamad samtidigt som han stretchar ut efter matchen.

Motståndarna DC United hade inte samma bollteknik som MFF och kompenserade det med ett mer fysiskt spel. Många gånger small på rejält ute på plan 1 på IMG Academys.

– Vi visste sen förra året att de skulle spela fysiskt. De kankse inte är lika bra med bollen och i positionsspelet men jag tycker ändå att det bjuder upp till bra motstånd och därför var det starkt av oss att ta ledningen i första halvlek. Det är bra att vi får möta ett lag som DC United som sätter nivån direkt med ett högt tempo vilket får oss att direkt komma igång. Från denna matchen kommer jag ta med mig vårt tempo i spelet och även om vi släppte in ett 1-1 mål så ser jag ändå det som en vinst, säger Jiloan Hamad innan han hoppar i isbadet.