JIB bar bindeln med stolthet

Publicerad 30 oktober 2021 i Herr,Nyheter

I bortamatchen mot IK Sirius fick Jo Inge Berget förtroendet att bära kaptensbindeln. Det tackade han för genom att bli segerorganisatör med ett mål och en framspelning på Studenternas IP.

JIB, som lagkapten fick du fick leda laget ut idag, hur var det att bära bindeln?

– Först och främst så betyder det ju att vi saknar någon som fick vara kvar där hemma. Men att vara lagkapten är en ära så för mig personligen var det jätteroligt och det gör mig lite stolt. Extra skönt i en match där vi vinner så klart.

Vi får en straff i inledningen av den andra halvleken, det står då 0–0, hur gick tankarna när du stod där och lagt upp bollen på straffpunkten.

– Jag har gjort det några gånger nu så det var lugnt. Där och då handlar det bara om att sätta bollen i mål och så det var härligt att se att den gick in. Sen har vi ett par tuffa minuter där Sirius kommer tillbaka och vi får två snabba mål emot oss och då är det jobbigt. Sirius spelar fin fotboll idag och det är två lag som vill spela fotboll som möts där ute och vi fick kriga till oss de här poängen. Så det var gött att se att vi kunde få in både 2–2 och 2–3 på slutet. Det var en jätteskön känsla när domaren blåste av.

Ja vad tänker du där när Erics inlägg kommer mot dig i 92a minuten?

– Jag försöker nicka ner den, det fanns inte så många andra alternativ i det läget. Har man en nia i ”Toni” i boxen så vet man att han kan lukta till sig bollar när de studsar in framför mål. Så nej jag försöker bara få ner den i backen och sen var han där han ska vara och det är skönt att sätta den typen av mål också även om de kanske inte är de snyggaste.

Det blev till slut en väldigt svängig match, hur skulle du sammanfatta den?

– Två lag som vill anfalla och då blir där stora ytor men som du säger, det går fram och tillbaka idag. Man tar de chanserna man får men samtidigt så kan man kanske kräva att vi ska kontrollera matchbilden lite mer än vad vi gör. Men det blir tre poäng och det var det viktigaste idag.

Många supportrar som rest hit och det blev stort jubel tillsammans med dom efter 3–2-målet och efter slutsignalen.

– Så klart var det lika skönt för de som för oss att vi fick göra det avgörande målet precis framför dem. De backar oss och är alltid här för oss. De ställer höga krav på oss och de får oss att lyfta oss många, många gånger och det betyder jättemycket för oss att de är med oss överallt. Nu kör vi för att få det där guldet som vi tillsammans förtjänar.

huvudpartners

officiella partners