Jeremejeff: ”Känns mycket bättre i år”

Publicerad 02 februari 2018 i Nyheter

Han har två SM-guld på kontot med Malmö FF och det här året har han dessutom fått en hel försäsong i kroppen. Alexander Jeremejeff berättar om formen, Florida och den vassa konkurrenssituationen i anfallet.

Förra året fick han delar av försäsongen spolierad på grund av ljumskbesvär, men i år har Alexander Jeremejeff inte haft samma otur med skador. På fredagens träning i Florida var han het i tvåmålsspelet och svarade för flera mål. Anfallaren själv medger att det känns annorlunda jämfört med motsvarande period i fjol.

– Det känns mycket bättre i år. Förra årets försäsong var inte optimal för min del. Nu känner jag mig redo. Det gäller bara att bibehålla detta och bygga på lite extra, med matchkondition och sånt. Men det kommer, säger Alexander Jeremejeff.

Skönt att ha en hel försäsong i bagaget?

– Ja, det är viktigt, både fysiskt och mentalt, så att man känner att man är med på alla plan.

Med Markus Rosenberg, Carlos Strandberg och Alexander Jeremejeff till förfogande ser MFF:s forwardsbesättning konkurrenskraftig ut.

– Det är klart att det är konkurrens. Det är ju Malmö FF, Sveriges bästa lag. Man kan inte tro att man är säker här, utan man får visa på träning och match och förhoppningsvis får man spela.

Alexander Jeremejeff kom till Malmö FF sommaren 2016 och blev en viktig kugge i laget som säkrade det nittonde guldet senare den hösten. Förra säsongen bärgades guld nummer två på 24-åringens konto. Nu blickar han framåt mot ett tredje.

– Ja, vi siktar på det som man alltid siktar på i MFF. Vinna Allsvenskan och ut i Europa, inga förändringar där. Resan börjar nu det gäller att vara noggrann så att det går vägen.

Träningslägret i Florida har gett optimala förutsättningar för MFF att förbereda sig för den nya säsongen. Alexander Jeremejeff trivs, inte minst i den varma miljön.

– Det är klart att det är behagligare att vara ute i värmen och man mår bättre på gräs, i alla fall jag. Att samlas så här gör också mycket för gruppdynamiken. Det är många nya i år jämfört med förra året.

– De nya går in och visar direkt. Det är ingen lekstuga, utan man går in och visar att man vill spela. Då får man respekt direkt. Sen är det sköna killar vid sidan om, fötterna på jorden och alla pratar med alla. Det ser bra ut, säger Alexander Jeremejeff.

MFF möter MLS-laget New England Revolution lördagen den 3 februari 14:30 (20:30 svensk tid). Matchen visas kostnadsfritt på IMG Academys Youtube-kanal. Läs mer här.

huvudpartners

officiella partners