Jeff slutar i MFF

Publicerad 09 december 2011

Efter fyra år tillsammans är det nu klart att det inte blir någon förlängning med Jeffrey Aubynn.

– Jag har haft ett långt och bra snack med klubben och vi är överens om att det inte blir någon förlängning, säger Jeff.

– Jeff är en riktigt bra spelare som vi har haft förmånen att ha i klubben. Hur värdefull han har varit kan alla enkelt se när man tittar på matcherna i Europa i år. Saknaden hoppas och tror jag är ömsesidig, säger MFFs sportchef Per Ågren. 

Jeffrey Aubynn kom till MFF från Aalesund i Norge 2007. När han kom spelade han framförallt vänstermittfältare, men på senare tid har han oftast spelat centralt på mitten. En förmåga som Rikard Norling lyfte fram så sent som för någon vecka sedan i årets sista Avspark: ”…ju bättre man är ju mer automatiserad man blir i sitt eget spel och då öppnar man upp för intryck från omgivningen. Det är därför Jeff så lätt tog steget inåt till innermitt där du har relationer åt alla håll. Han hade erfarenheten och kapaciteten.”

– Jag har haft fyra bra år här och vill passa på att tacka alla mina lagkamrater för det vi upplevt tillsammans. SM-guldet är såklart det främsta, men jag har många härliga minnen, berättar Jeff.

Jeffs sista framträdande blir i nästa vecka i och med den avslutande matchen i Europa Leage mot Austria Wien.

– Ja, vi får se till att jag avrundar kontraktet med en trepoängare, skrattar Jeff på sitt karakteristiska vis.

Fram till idag har Jeff  spelat 117 matcher för MFF och gjort 7 mål. Matchen mot Austria Wien kan alltså bli den 118e och självklart hoppas vi på att det då också blir något mål till. MFF vill redan nu tacka Jeffrey Aubynn för sin tid och sina insatser i klubben och önskar honom all lycka i framtiden.

– Jag vill också passa på att tacka klubben och alla fantastiska fans för allt. Lycka nu till framöver! avslutar Jeff.