Jasmin Sudic: Vi kommer göra allt för att vinna mot HIF!

Publicerad 28 augusti 2009

När Malmö FF i våras mötte Helsingborg på Olympia gjorde derbydebutanten Jasmin Sudic en mästerlig insats. MFF förlorade förvisso matchen mycket snöpligt efter att Henrik Larsson gjort matchens enda mål i den 89:e minuten. Minns dock hur Sudic innan detta på ett effektivt sätt stoppat sin dubbelt så gamla och betydligt mer rutinerade motståndare.

– Det var en tuff match. Han är erfaren och vet hur han ska hantera unga spelare, säger Jasmin och tänker naturligtvis på de tuffa stämplingar som Henke märkte honom med under matchens gång.

När de båda lagen möts igen på måndag slipper både MFF och Jasmin bekymra sig över ”Henke” som är knäskadad. Trots detta räknar man med en tuff match.

– De är också rätt så bollskickliga så det kan nog gå lite fram och tillbaka. Men det är viktigt för oss att inte bara tänka framåt utan även tänka lite försvar så vi inte släpper in något kontringsmål. Sen ska vi även sätta dit några bollar. Det kommer bli en bra match och jag hoppas verkligen på seger. Är det någon gång det ska vända så är det nu mot HIF.

Hur har ni laddat om efter den tunga förlusten mot Örgryte?

– Vi har försökt att glömma det, vi måste glömma det. Vi måste gå vidare och se framåt. Men visst har man haft det i bakhuvudet ändå. I laget har vi pratat om att det inte är acceptabelt att spela så som vi gjort mot ÖIS och Häcken och att vi måste prestera bättre.

Med Gabriel avstängd fick du spela med Markus Halsti bredvid dig i backlinjen mot Örgryte. Vad blir det för skillnad att spela med dem båda?

– Gabriel är lugnare och har det här året växt ut till att bli en riktig ledare. Men Halsti har också spelat bra och det känns bra med honom.

Vem tar ledarrollen i försvaret när Gabriel inte är med?

– Bara vi hjälper varandra så kvittar det vem som tar den. Men det kanske blir jag som går in och gör det. Jag tycker inte man ska titta så mycket på åldern. Det finns även ute i Europa mittbackar som är unga och tar ledarrollen.

Han har blivit mycket uppskattad bland fansen för sitt mod och sin tuffa spelstil. Han är en av de spelare som fått sig en klacksång sig tillägnad och ska man lita till denna äter han både barn och dricker fotogen.

– Haha… Ja, jag gör tydligen det. Nä, men jag tycker den är skön och gillar den verkligen jättemycket. Får en riktig kick när jag hör den, säger ”Jasko” som han kallas av sina lagkamrater.

Vad äter du för att bli så bra då?

– Jag äter rätt mycket ute, det blir en hel del pasta och ibland en pizza med mina vänner. Helst dricker jag mjölk

På tal om supportrarna så har de planerat att komma till träningen på lördag för att stötta. Vad betyder det för er?

– Gör de det så är det fantastiskt kul! De har hela tiden stöttat oss på matcher och träningar, men vi har inte kunnat ge något tillbaka. För oss blir det extra tändvätska. Genom att komma på träningen och stötta visar de också alla att vi är MFF, att vi står tillsammans, spelare, klack, ledare, allihopa. Vi kommer att göra allt för att vinna för dem mot HIF!

/Helen Johansson