”Jag vill tacka fansen för allt stöd”

Publicerad 18 juli 2009

Tidigare i veckan blev det klart att Jimmy Dixon lämnar Malmö FF för turkiska Manisaspor. Hemsidan fick en liten farvälpratstund med Jimmy.

Efter 80 matcher, två mål och två och ett halvt år i MFF drar Jimmy Dixon vidare i karriären. Nästa utmaning är att ta en plats i backlinjen hos turkiska klubben Manisaspor, övergången klar tidigare i veckan. Redan nu i helgen lämnar Jimmy Malmö för att ansluta till Manisaspors träningsläger i Holland. Hemsidan ringde upp för att säga tack och hej och ställa några frågor.

Du har varit omgiven av rykten om en flytt ett tag nu. Hur känns det att ha gjort klart med en ny klubb?
– Det känns mycket bra, även om det gick ganska snabbt, det har skett under den senaste veckan.  Jag var nere och besökte klubben under två dagar tidigare i veckan och tog även en titt på stan.

Hur känns det att lämna Malmö FF?
– Även om det har varit lite upp och ner med fotbollen, så har jag verkligen trivts i Malmö och haft en fin tid här. Men det är dags för mig att prova någonting nytt nu, och det känns rätt att ta den här chansen. Jag vill alltid prova nya saker i livet, och jag har varit i Sverige länge.

Närmare bestämt tio år. Sommaren 1999 kom Jimmy Dixon till Sverige och deltog i Gothia Cup med ett liberianskt ungdomslag. Till hösten samma år knöt dåvarande div III-klubben Floda BoIF till sig Jimmy och fem andra av de liberianska spelarna. 2002 värvades han av Häcken och spelade där i fem säsonger innan det blev MFF.

Du har varit i Sverige i hela ditt vuxna liv, kan man säga?
– Ja, faktiskt! Sverige är mitt andra hemland, och jag kommer alltid att återvända hit. Jag känner mig lite svensk och kommer att sakna Sverige mycket.

2007, 2008 och nästan halva 2009 hann du med i MFF – vilken säsong har varit roligast?
– Denna, utan tvekan. Vi har spelat en bättre fotboll i år. Även för egen del är jag mest nöjd med mitt spel i år.

Tycker du att du har blivit en bättre fotbollsspelare under din tid i MFF – och i såfall hur?
– Ja, det är klart att jag har. Jag har blivit bättre på det mesta: passningsspelet, positionsspelet, förmågan att läsa spelet. Och jag känner att jag har blivit lite snabbare också.

Vad har du för förhoppningar på den första tiden i din nya klubb?
– Jag ser fram emot att komma igång där och hoppas att det blir en bra säsong, inte minst att jag får en bra start och spelar bra. Jag lämnar Malmö imorgon och åker ner till Holland, där Manisaspor har träningsläger. Turkiska ligan startar om en månad, och det känns som en lagom lång tid för att hinna komma in i laget.

Vad är ditt intryck av turkisk fotboll? Stor skillnad mot Allsvenskan?
– Det är nog lite annorlunda. Jag tittade på ett par träningar när jag var nere, och det var mycket kortpassningar i högt tempo.

Hur går det med språket, tror du?
– Det är nog inte så många som kan engelska, inte som i Sverige, så det kanske blir lite svårt i början. Men det finns redan spelare från andra länder i klubben, från Nigeria, Brasilien, och en av backarna är från Guinea och talar franska. Fast det gör ju inte jag… men, fotbollens språk är internationellt.

Vad kommer du att sakna med Malmö?
– Allt… Malmö är en vacker och lagom stor stad som har varit bra att bo i. Jag kommer särskilt att sakna atmosfären i och kring klubben.

Vad skulle du vilja säga till MFF:s supportrar?
– Jag vill tacka fansen för allt stöd de visat mig och hoppas att de fortsätter att stöda laget. Jag hoppas också att alla supportar förstår att jag vill prova på något nytt. Jag kommer att sakna dem.

Tack för din tid här, Jimmy – och lycka till framöver!

Tobias Christoffersson