J/U21 förlorade på Hästhagen

Publicerad 12 april 2008

IFK Malmö fick vinna sitt genrep och det med 3-1, men Leif Engqvist var ändå nöjd med vad hans unga J/U21-lag presterade mot bra division I-motstånd:
– Vi gör en jäkla bra match, särskilt sista tjugo i första och början av andra halvlek.

IFK Malmö A – Malmö FF J/U21

3 – 1 (2-1)

Målskytt Malmö FF:
1-2 Pontus Jansson 26 min

Laguppställning:

Dejan Garaca(70)

Jasmin Sudic, Daniel Theorin(22), Niklas Hansson, Anes Mravac

Elvir Biberic(64), Joakim Nilsson(80) , Hamid Alamin (64)(80) , Erdin Demir

André Nascimento(53), Pontus Jansson(74).

Ersättare: Malte Hammenskog(mv)(70) , Mak Dzonlagic (22), Patrik Karlsson(74), Alex Nilsson(53), Marko Mitrovic(64).

Malmö FF:s mellantingslag mellan J och U21 förlorade matchen mot IFK Malmös A-lag, den match som var ”di gules” genrep inför nästa veckas seriestart i division I. IFK tog ledningen redan efter tre minuter och drygade ut den efter 16; den unga MFF-elvan var hade mycket riktigt också lite svårt att hänga med tempot i början, samtidigt som man var lite för passiv.
– Tempot skrämde oss nog lite i början, samtidigt som vi inte hade tillräcklig press på bollhållaren; IFK fick sina två första mål alldeles för enkelt. I början tänkte man ”OK… här måste vi upp ett par snäpp”, säger Leif Engqvist efter matchen.

MFF startade matchen med tre spelare ”Ö21” och fem juniorer, men redan efter 22 minuter tvingades Daniel Theorin till byte på grund av ont i en höft, junioren Mak Dzonlagic gick in som högerback och Jasmin Sudic tog steget in.

Efter cirka 20 minuter började MFF komma in i matchen, och i den 26:e kom reduceringsmålet 1-2, då Pontus Jansson satte en lobbpassning över IFK-backlinjen.
– Efter vårt mål fick vi självförtroende. Jag tycker att vi tog över matchen sista 20 av första halvlek, och vi fortsatte bra i början av andra. Då fick vår yttermittfältare bra press på deras ytterbackar, så att vi kunde starta anfall tidigare och fylla på med våra ytterbackar.

I andra halvlek gjorde MFF en del byten. Bland annat kom fjolårets ytterst målrika P16-forwardpar Alex Nilsson och Marko Mitrovic in och hann båda visa framfötterna ett par gånger, bland annat en fin gemensam kombination där Marko Mitrovic efter en stark löpning och snygg dribbling nere vid kortlinjen slog ett vasst inspel i målområdet som Alex Nilsson var någon decimeter ifrån att stöta i mål. Det var MFF:s bästa målchans efter paus.

Till skillnad från i tisdagen U21-match mot Landskrona var Leif Engqvist mindre nöjd med André Nascminetos insats.
– Han tappade en del boll idag, och lyckades inte så bra.

Tempot i andra halvlek sjönk rejält hos bägge lagen, och i MFF fanns en del trötta unga spelare, vilket inte är så konstigt. MFF avslutade matchen med ett riktigt ungt lag: en spelare över 20 (Niklas Hansson), en -89:a, fyra -90:or, tre 91:or och två 92:or.

Sammanfattningsvis är Leif Engqvist klart nöjd med matchen.
– Vi gör en jäkla bra match, särskilt sista tjugo i första och början av andra halvlek. Så stor skillnad som resultatet var det absolut inte. Får vi spela ett par såna här matcher till så kommer det att bli riktigt bra. För det är helst på den här nivån vi ska ligga – sett till materialet.

MFF spelar sin första match i Juniorallsvenskan Elit Södra nästa lördag (19:e) hemma mot Sylvia (Malmö Stadion 15.00), med U21-laget har sin nästa seriematch tisdagen 29 april 17.00 hemma mot Mjällby.

/Tobias Christoffersson