Publicerad 22 maj 2009

Juniorallsvenskan Elit södra
Malmö FF J – Elfsborg 5-1 (3-0)
Målskyttar: Dardan Rexhepi 3, Skerdilaid Gashi 2

Trots att Elfsborg hade mycket boll i perioder och är ett spelskickligt lag så var det MFF som gjorde målen och segern var aldrig i fara. Skerdilaid Gashi stod för första målet efter ett långt Malmöanfall. Skerdilaid, som för dagen vikarierade till höger på mittfältet i Muamet Asanovskis frånvaro (anstängd), dröjde sig kvar i straffområdet efter en anfallsvåg och friställdes via en snygg nickframspelning av Robin Simovic. Skerdilaid placerade säkert bollen i mål. 2-0 målet gjorde Dardan Rexhepi mer eller mindre på egen hand då han vände bort sin bevakare och satte full fart mot mål, dribblade av ytterligare en Elfsborgare och dundrade in bollen i mål. Minuterna innan paus fick Skerdilaid Gashi skottläge igen, denna gången styrdes bollen över målvakten via ett motståndarben och Malmö kunde gå till pausvila med 3-0.
I den andra halvleken sjunk spelkvaliteten en aning. Båda lagen gjorde lite fler misstag i sitt anfallsspel men under den andra delen kunde MFF sy ihop ett par bra anfall och Dardan Rexhepi var inte sen att ta till vara på frilägena, hans hattrick var ett faktum. Elfsborgs mål kom i matchens abslout sista sekunder på en indirekt frispark. Domaren valde att bedöma Metin Hamids räddning med foten, strax innan mållinjen bakom målvakten Georgios Papavramidis, som avsiktligt spel till egen målvakt. Elfsborg utnyttjade chansen och spräckte MFF-nollan.