Intervju med Ola Toivonen

Publicerad 26 februari 2007

Saker och ting behöver inte vara så komplicerade.
Åtminstone inte om man heter Ola Toivonen.
-Fotboll är kul. Det är bara att gå ut och köra.

Läs Måns Renntuns andra intervju med Malmö FF:s nyförvärv.

Örgryte vann dragkampen om supertalangen från Degerfors när denne ville spela i allsvenskan. Men sejouren i ÖIS blev på grund av lagets sista plats i allsvenskan abrupt avbruten.
-Det var tråkigt att det inte blev mer spel i ÖIS. Jag trivdes bra, både i stan och med laget. Det var perfekt för mig att komma till en mindre klubb som ÖIS. De tog väl hand om mig och dessutom var det nära hem till Degerfors från Göteborg. Det var viktigt eftersom jag bott hemma hos mamma och pappa hela mitt liv och hela tiden haft kompisarna nära, säger Ola.

Att följa med laget ner i Superettan var aldrig något alternativ för tjugoåringen.
-Nej. Eftersom jag visste att det fanns intresse så deklarerade jag rätt snabbt att jag ville till en ny klubb.

Varför valde du MFF?
-Det kändes rätt helt enkelt. Bra träningsmöjligheter, chans att ligga i toppen av allsvenskan, ny arena, bra spelare och bra individuell träning.

Läs hela intervjun här.