Intervju med Marcus Pode

Publicerad 19 september 2005

”Det var nästan lite för bra för att vara sant. I samma sekund som vi sålde en blond Malmöpåg med stort leende och känsla för målet dök nästa upp. Markus Rosenberg gick och Marcus Pode tog steget in.
– Fast jag vet inte var i likheterna mellan oss ligger? Det skulle väl vara det att vi båda heter Marcus och kommer från MFF:s egna led. Sen får vi se om det går lika bra för mig som för honom.”

Läs Måns Renntuns femte intervju för säsongen.

Nej, spelmässigt är de ganska olika varandra, låt vara att de båda är forwards. Eller, detta är ju som vi alla vet en sanning med modifikation. Marcus Pode har, även om han de senaste matcherna placerats längst fram i laget, lika ofta fått agera yttermittfältare som anfallare i årets allsvenska.
Marcus kom hem från sin första U21-sejour sent kvällen innan och har precis genomfört ett träningspass i solen när vi träffar honom. Vi är en liten kommitté som tar emot honom utanför omklädningsrummet. SVT:s Sportnytt är på plats med två reportrar som direkt efter vår intervju ska ta med honom ner till Bo01 för ytterligare en intervju. Marcus agent tar upp några detaljer med honom när vi promenerar bort mot den väntande lunchlasagnen inne på Kulan. Detta är onekligen en ny situation för en kille som få förväntade sig skulle utvecklas så makalöst innan säsongen:
– Spela från start i Champions League och Allsvenskan, göra mål i Allsvenskan och nu senast med i U21. Även om jag har vetat vad jag kan så är jag ändå förvånad över att det har gått så här snabbt. Men det är bara kul med uppmärksamheten. Mobilen går varm för det mesta.”

Klicka här för att komma till intervjun.