Intervju med Labinot Harbuzi

Publicerad 06 november 2006

Labinot Harbuzi lämnade Malmö FF som femtonåring. Vi har alla hört historien om hur han tog med sig sin familj till Rotterdam för att ta chansen i Feyenoord. Nu är Labinot hemma igen.

Det var längtan efter att få spela a-lagsfotboll igen som var den starkast bidragande orsaken till att Labinot återvände till Malmö FF.

– Jag hade kontrakt med Feyenoord till och med sista juli, men jag opererade knäet i mars. Ungefär samtidigt var MFF nere på träningsläger och de visade intresse. Då tänkte jag att det var på tiden för mig att spela a-lagsfotboll igen, säger Labinot.

Tiden i Holland var tuff på slutet:
– Det var jobbigt i och med att jag inte fick chansen i a-laget, och bara fick spela b-lagsfotboll. Annars var det helt okej. Jag hade kommit in i livet där nere eftersom jag hade bott där i fem år. Men att spela b-lagsfotboll är samma sak som ungdomsfotboll. Man förlorar en match och känner ”so what”. Det finns ingen press på dig. Jag kände att jag behövde komma till en klubb där jag kunde spela 10-15 matcher per säsong från start i a-laget.

Läs hela intervjun här.