Intervju med Jonas Sandqvist

Publicerad 27 september 2006

Det finns alltid ljuspunkter. När 2-2-förlusterna träffar oss lika hård som snöblandat regn i februari, är det ljuspunkterna man måste klamra sig fast vid för att inte allt ska kännas tungt. Jonas Sandqvists målvaktsspel de senaste matcherna är en alldeles formidabel ljuspunkt att fokusera på vid ett sådant här tillfälle. Hemsidan träffade Jonas för att prata frilägen, landslag, försvarsspel och att vara förstamålvakt.

”Malmö FF har, vilket är smärtsamt bekant för er alla, släppt in en hel del mål efter VM-uppehållet. Men jag tror inte att Niklas Skoog hade inte ropat ”vi kallar honom två i snitt” när han hör att jag ska träffa Sankan, om det inte vore så att inget av målen kan skyllas på Jonas Sandqvist. Jonas själv är lite mer blygsam.
– Vi har hamnat i obalans och släppt in många målchanser. Det är jäkligt tråkigt att vi släppt in så många mål, men samtidigt känner jag att jag har gjort det jag kunnat. Det finns saker som jag själv säkert hade kunnat göra bättre för att undvika mål. Jag har svårt att komma ihåg något särskilt mål dock, men nåt är det säkert.

Vi träffas dagen efter matchen mot Kalmar. Spelarna från startelvan återhämtar sina kroppar i simbassängen, men detta gäller målvakterna. Efter en uppenbarligen tuff träning släntrar Jonas Sandqvist ut från ”ettan” med målvaktstränaren Mats Svensson och andremålvakten Håkan Svensson i släptåg.
– Du ser väl att det är vi målvakter som tränar hårdast och längst, säger Håkan Svensson till mig och ler.
– Det var länge sedan vi körde så här hårt, säger Jonas Sandqvist när vi slår oss ner inne på Kulans restaurang.”

Läs hela intervjun här.