Intervju med John Phillips del 2

Publicerad 11 februari 2009

Den femte januari kom spelarna tillbaka efter sin ledighet och träningen drog igång. Varsågod att tugga tag i vad som brukar kallas ”världens längsta försäsong”! John Phillips är inte främmande för uttrycket när han konstaterar att den svenska försäsongens 12 veckor är exakt dubbelt så många som Englands sex.

I andra delen av intervjun med MFF:s fystränare John Phillips berättar John närmare om hur han kommer att arbeta med MFF:s A-trupp. Dessutom presenterar vi en liten film där John förklarar hur pulsmätarna fungerar.

– I England måste uppbyggnadsträningen ske rätt snabbt innan matchandet börjar. Här gäller det istället att se upp med att köra för hårt i början – för efter sex veckor är det sex veckor till. och skador under försäsongen är något man verkligen inte vill ha. Missar en spelare ett par veckor nu är det svårt för honom att ta igen det senare, han kommer att vara lite i otakt. Tränarna vill ju alltid köra så mycket som möjligt för att känna att de gjort allt de kan fram tills säsongstarten, och då får jag dra i bromsen ibland när någon spelare riskerar bli överansträngd. Ju fler vi kan hålla på plan ju bättre.

Hur har du gripit dig an ditt uppdrag? Vad har hänt under de första veckorna?
– Man kan inte komma in och förändra allt över en natt, så jag har försökt få igång det mest grundläggande. Första veckan ägnade jag bara åt att lära känna spelarna och gå igenom några av de kommande testerna så att alla visste vad som väntade. Sedan började vi bygga upp volymen och intensiteten i träningen till en ganska hög nivå vecka två och tre. Vecka fyra började matchandet och då passar en lite lättare träningsvecka med mer återhämtning bra. Nu fortsätter vi bygga upp.

Klicka här för att läsa hela andra delen

MFFtv: John Phillips:
”Phillips visar pulsmätare”