Intervju med John Phillips – del 1

Publicerad 10 februari 2009

Bland de ynka 6 580 personer som såg MFF kröna en fin allsvensk höstspurt med att krossa GIF Sundsvall den nionde november fanns en 27-årig engelsman. Han gillade vad han såg på plan, men gillade framför allt vad han fått se under sitt besök över helgen. Nyfikenheten på klubbens intresse för hans tjänster hade växt till en övertygelse som höll på att mogna till ett beslut: jo, det här är rätt. Det här vill jag göra.

Tobias Christoffersson har gjort en lång intervju med Malmö FF:s fystränare John Phillips. Här presenteras del 1.

Några dagar tidigare hade MFF:s vd Pelle Svensson på ett medlemsmöte redogjort för den nyligen spikade verksamhetsplanen, i vilken bland annat ingick en rad åtgärder för att förstärka organisationen kring A-laget. En av dem rörde fysträningen. Veckan innan jul var saken klar. Malmö FF skulle anställa sin förste heltidsanställde fystränare någonsin, handplockad från Southampton FC: John Phillips.

– Jag gillade Roland och tyckte det han berättade om hur tränarna ville arbeta och om deras intentioner med mig lät bra; jag fick intrycket av en tajt grupp och en tilltalande filosofi som låg nära hur jag själv vill arbeta. Som den förste fystränaren på heltid i klubben skulle jag också själv i hög grad kunna forma mitt arbete, fylla i det blanka pappret på mitt eget sätt. MFF såg ut som en bra klubb, och det här verkade som en bra chans att utvecklas och ta ett steg vidare i karriären. Dessutom såg den nya arenan fantastisk ut!

Klicka här för att läsa hela första delen