Intervju med Hasse Mattisson

Publicerad 28 juli 2005

För ett år sedan buade publiken på Malmö stadion när Hasse Mattisson byttes in till förmån för Lolo Chanko. Hasse knöt näven i fickan, gick in och tänkte att han skulle visa att publiken hade fel. Idag är Chanko på bondpermis samtidigt som Hasse Mattisson hyllas som lagets viktigaste spelare. Tiderna förändras.

Läs Måns Renntuns tredje intervju för året.

När Hasse blickar tillbaka i karriären blir det väldigt tydligt att han varit med om väldigt många år i MFF. Även om återvändarna inlett sina MFF-sejourer i tidigare år, så har han den längsta, obrutna MFF-sviten av alla i laget just nu.
Vad har du lärt dig mest under dessa år?
– Det vete fasen, säger han och är tyst en lång stund.
– Svårt att säga, men man har väl lärt sig att anpassa sig till positioner och spelsystem. Man är ju ingen superkreatör, utan man spelar enkelt och då funkar man på olika platser.
Många olika platser har det alltså blivit sedan han som fullfjädrad a-lagsspelare kom från Malmöklubben Husie till MFF 1995. Det är i Husie han har växt upp, det är i Husie han lärt sig spela boll och det är i Husie han bor idag. I sina föräldrars hus, som han har köpt av dem. För Hasse råder det inga tvivel om var han har sina rötter, var lojaliteterna ligger och vilken stad som är hans hem:
– Jag är kvar här så länge de vill ha mig. Det är svårt att se mig i något annat lag. Man är ju från stan, så.

Klicka här för att komma till intervjun.