Intervju med Daniel Majstorovic

Publicerad 01 april 2002

Hemsidan presenterar här en intervju med Daniel Majstorovic, gjord av MFF-supportern Martin Pålsson

Martin har på sin hemsida intervjuat ett antal kända personer och är ni intresserade av att läsa fler intervjuer så gå in på
www.bolina.hsb.se/hsidor/martin-palsson

Visste ni förresten att Daniel Majstorovic har en egen hemsida på www.proffs.com/majstorovic/index.htm

Här kommer intervjun. Håll till godo:

”Vad vill Du uppnå som fotbollsspelare?”(frågan ställd av förra intervjuoffret Jimisola Laursen)

”Först och främst komma ut i Europa och göra en karriär där. Sedan finns ju alltid landslaget i bakgrunden, men det är inget man går och funderar på utan om jag väl får chansen så ska jag försöka ta tillvara den.
Sen är det känslan och nyfikenheten att delta och försöka vinna en stor internationell cup, typ Champions League. Tänk att få spela en Champions Leaguefinal inför ett fullsatt Nou camp! Måste ju vara en otrolig känsla och framför allt ett minne man skulle bära med sig hela livet. Det är dock inget jag känner att jag måste uppnå.”

Vem är du?
”Daniel Majstorovic, 24 år. Fotbollsspelare i Malmö FF.”

Meriter?
”En utmärkelse som jag är väldigt glad och stolt över är den som jag fick för år 2001 ”Bästa herrspelare” i Malmö FF. Jag har även 3 U-21 landskamper samt spelat i andra Bundesliga säsongen 98-99. Blev också nominerad till Fotbollsgalan som Årets nykomling säsongen 2001, och som Årets komet i tidningen Svensk Fotboll. Jag har också fått mycket annat smått och gott men de här känns som de bästa.”

Vad kan man begära av MFF i den stundande Allsvenskan?
”Jag tycker att vi har ett mycket bra lag inför den kommande säsongen, plus att vi fått en kanonbra tränare i Tom Prahl. Så en Europaplats är en ganska rimlig målsättning enligt mig.”

Malmös respektive Hammarbys tränare fick ungefär samtidigt i somras veta att de inte skulle träna sina lag nästa säsong. MFF sjönk mer eller mindre som en sten trots flera namnkunniga nyförvärv på hösten medan Bajen tog guld – hur går den ekvationen ihop?
”Ärligt talat så vet jag inte, det är en bra fråga. Hammarby gick kanske samman och körde på medan det gick emot oss, det är små marginaler inom fotbollen. Det är en annorlunda situation och det finns nog ingen riktig förklaring.”

Du bildade säsongen 2000 mittbackspar med Peter Markstedt i Västerås SK i Superettan. Medan du gick till MFF inför 2001 värvades han till ovan nämnda Hammarby och blev en hårt arbetande, hyllad anfallsspelare. Ångrar du inte att de valde dig istället så att du hade fått vinna SM-guld och framförallt – spela forward…?
”Nej, absolut inte, finns ingen anledning till det. Jag kom ju till en av Sveriges mest anrika föreningar. Jag trivs som mittback och tycker att jag har större potential där.”

Vem vill du ha som mittbackspartner om du får välja vem du vill?
”Då skulle jag föredra Alessandro Nesta i Lazio. Vi skulle komplettera varandra mycket bra och jag skulle kunna lära mig mycket från honom. Han är lite äldre än mig men mycket erfaren med tanke på sin ålder.”

Vilken anfallare i Allsvenskan har du haft mest problem med, d v s vem anser du vara bäst?
”Det finns många bra anfallare i allsvenskan. Jag tycker att jag har haft kontroll på de flesta, men är det någon jag måste välja så är det Alvaro Santos i HIF och Zlatan i mitt eget lag, Malmö FF.”

Ditt kontrakt går ut i höst – kan du tänka dig att stanna hos ”di himmelsblå” eller vill du vidare?
”Jag trivs bra i Malmö, men skulle det dyka upp nåt intressant så får man självklart fundera över det. Jag tänker i vart fall inte lämna för någon andradivisionsklubb i utlandet utan det ska vara högsta ligan i så fall. Helst Spanien, gillar synsättet på fotbollen där och även livet bredvid fotbollen, atmosfären.”

Vad tycker du om Malmö som stad?
”Jag gillar Malmö, men kanske inte staden som jag skulle bosätta mig i om det inte behövdes. Det är en ganska lugn stad och allt ligger ganska centralt. Vill man ha storstadskänsla så är det bara att åka över till Köpenhamn.”

Vad säger du om jag säger Argentina, England samt Nigeria och vad tror du om Sveriges VM-chanser?
”Det är 3 världslag i Sveriges VM-grupp! Jag tror dock chanserna är ganska goda för avancemang. Sverige har ingen press på sig och kan slå i underläge med tanke på motståndet och det ska nog passa Sverige bra.”

Ni är ett antal minst sagt korthåriga (skalliga) i laget – vem är den sista i truppen som skulle kunna tänka sig denna ”frisyr”?
”Det finns många men måste jag välja en så säger jag Kenneth Gustavsson!”

Min gamla fotbollsklubb Kyrkheddinge IF för numera en undanskymd roll i division 7 – kan du tänka dig att varva ner där om sisådär 10-talet år?
”Haha, skulle kunna vara intressant!!!”

Danne eller Maestro?
”Spelar ingen roll, Danne kanske!”

Malmö Stadion eller Gamla IP?
”Malmö stadion är större och roligare att spela på.”

Café eller Slitz?
”Café tror jag, fast även Slitz är mycket bra.”

Lilla Torg eller Extremes (Västeråsställe)?
”Extremes!”

/Martin Pålsson