Intervju med Alexander Blomqvist

Publicerad 02 februari 2013

Inför årets säsong valde MFF att flytta upp sex lärlingar där en av dem var mittbacken Alexander Blomqvist. Trots att Alex endast hunnit genomföra ett fåtal A-lagsträningar kallar Rikard Norling redan honom för en blivande storback.
– Det är kul att höra såklart och det är också det jag vill, säger Alexander.

Lärlingen, Alexander Blomqvist, bildade tillsammans med nyförvärvet Erik Johansson MFF:s mittlås under den andra halvleken mot DC United. Trots sin unga ålder visade Alex inga större tveksamheter och smällde på ordentligt mot DC Uniteds stora anfallare.

– Jag tyckte att det gick bra för egen del. Innan mitt inhopp var jag lite nervös när man kunde se deras press men jag tyckte ändå att det gick helt okej.

Du fick några stora anfallare mot dig, hur tyckte du att det fysiska spelet gick?
– De var tuffa och fysiskt bra. Som sagt, de hade en hög press när de väl kom upp men jag tyckte att vi var mycket bollskickligare än dem.

Satte du upp några personliga mål när du fick ditt lärlingskontrakt?
– Det var väl att förhoppningsvis vara med truppen någon gång i år. Men annars hade jag inget speciellt. Jag är glad att jag får träna i den här miljön i Sveriges största klubb. Det är det här jag har strävat efter så det känns skönt att vara här.

Rikard Norling berömde din insats och sa du var en blivande storback som säkert kommer göra allsvenska matcher redan i år. Vad säger du om dem orden?
– Det är kul att höra såklart och det är också det jag vill. Jag får helt enkelt köra hårt och se hur långt det räcker. Jag tyckte själv att det kändes bra igår och att tempot fanns där.

Hur tycker du tiden har varit här i Florida?
– Bara bra. Finns inte mycket att klaga på.

Alla nya spelare i truppen måste gå upp och sjunga en låt inför hela truppen och du valde ”Follow me”, Varför blev det den låten?
– Att gå upp och sjunga var kankse inte direkt det roligaste jag gjort i mitt liv men alla ska göra det och det är skönt att få det avklarat. Varför det just blev den låten var för att jag kunde texten sen innan. Den är rätt skön att lyssna på.

Träningarna som den gångna veckan har varit lite indelade i efter vilken lagdel som varje spelare spelar i, vad tycker du om det?
– Jag tycker det är bra. Vi har inte haft det på samma sätt i ungdomslagen. Nu får man istället specialisera sig mer på sin postion vilket känns bra då man får lära sig nya saker hela tiden och utvecklas. Det har även hjälpt med teoripassen där ledarna visat videoklipp och jag har kunnat få en större helhetsbild på hur de vill att vi ska spela.