Internationellt seminarium på Swedbank Stadion om hållbarhet

Publicerad 24 november 2016 i Nyheter

Under 2016 och 2017 deltar Malmö FF i det internationella projektet ”Clubs and Supporters for Better Governance in Football”. På fredag och lördag samlas alla parter på Swedbank Stadion i Malmö för att delta i en workshop med temat ekonomisk hållbarhet.

Föreningarna som deltar kommer från flera olika länder och spelar på olika nivåer i sina respektive seriesystem. Den gemensamma nämnaren är styrformen med medlemmar som yttersta ägare. Projektet leds av organisationen Supporters Direct Europe och finansieras i sin helhet av EU:s Erasmus+ Sport-program.

I helgen arrangeras den andra av totalt tre workshops, denna gången med Malmö FF som värd. Under workshopen kommer alla deltagande klubbar att debattera, diskutera och analysera flera olika ämnen, men alla med ett övergripande tema: ekonomi. Syftet är att gemensamt hitta lösningar och idéer för medlemsstyrda fotbollsklubbar och deras inhemska supporterorganisationer.

Några frågor i urval som kommer att diskuteras:– Vad menas med ekonomisk hållbarhet och hur är det genomförbart att nå dit?

– Vilka finansiella källor finns för föreningar med målsättningen att driva sin verksamhet på ett hållbart, demokratiskt och transparent sätt?
– Hur kan en förening behålla sin ekonomiska hållbarhet och samtidigt behålla sin etiska värdegrund?

Förutom Malmö FF deltar CAP Ciudad de Murcia, Cava United, Cork City, FC United of Manchester och Schalke 04. Utöver klubbarna ingår sex nationella supporterorganisationer i projektet, varav Svenska Fotbollssupporterunionen är en.

Läs mer om projektet här.

Läs mer om Supporters Direct Europe här.

huvudpartners

officiella partners