Intensiv höst för valberedningen

Publicerad 18 oktober 2021 i Nyheter

I en medlemsklubb som Malmö FF väljer årsmötet den valberedning som ska verka under det kommande verksamhetsåret. Anna Storåkers, suppleant i valberedningen, berättar om höstens intensiva arbete.

I en medlemsklubb som Malmö FF väljer årsmötet den valberedning som ska verka under det kommande verksamhetsåret – tre ledamöter, varav en ordförande, samt en suppleant. Under året träffas de cirka 15-20 gånger – intervjuar styrelsens ordförande, vd, samtliga ledamöter, nominerade kandidater och andra intressenter, till exempel MFF Support. Utöver det så ses man för många diskussioner – vad handlar de om?

Anna Storåkers, suppleant i valberedningen, berättar att man hunnit genomföra en del av höstintervjuerna med ordförande och några ledamöter och fortsätter löpande med arbetet.

– Det kommer in en del nomineringar internt och externt, och det är mycket som ska vägas in: mångfaldsperspektivet kring bakgrund, erfarenhet och kompetens. Styrelsen ska spegla klubben, dess medlemmar och publik, och de som sitter där ska kunna hantera en komplex och professionell verksamhet med tillhörande ekonomi, finansiering, partners, varumärkesbygge, säkerhet och övrig utveckling.

– Alla behöver inte kunna allt, men tillsammans ska de kunna det, lite enkelt uttryckt. Därför tittar vi på kandidater med olika nätverk, olika typer av ledare, olika ingångar i fotbollen, olika personlighetstyper – men endast kandidater beredda att göra en stark, klok och brinnande insats för Malmö FF.

Är du nyfiken på valberedningens arbete och vill veta mer? Valberedningen läser och svarar på alla inkomna mejl och brev – hör av dig!

Valberedning 2021: Jörgen Svensson (ordförande) / Pehr Andersson (ledamot) / Ingemar Erlandsson (ledamot) / Anna Storåkers (suppleant).

Malmö Fotbollförening
Att: Jörgen Svensson
Eric Perssons väg 31
Box 19067
200 73 Malmö
E-post: jorgen.svensson@mff.se

huvudpartners

officiella partners