Inställt tifo mot HIF

Publicerad 07 september 2006

Under de senaste månaderna har supportrar till Malmö FF förberett ett storslaget tifo till bortamatchen mot HIF. Detta har nu HIF:s styrelse stoppat.
Trots att man har garantier från supportrarna, Malmö FF:s säkerhetsfolk och supporterpolis. Massor av timmar och minst 20 000 i inköpt material går nu till spillo.
Malmö FF tycker det är sorgligt att i tider av negativ publicitet gällande supportrars uppförande stoppa de goda och positiva krafter som finns kring de allsvenska lagen.

Malmö FF:s supportrar tillåts inte förbereda sin koreografi på Olympia.
HIF:s säkerhetsansvarige Frederik Ericsson och sedermera igår kväll HIF:s styrelse säger nej till detta och skälet sägs vara att HIF inte kan garantera säkerheten på Olympia om supportrarna släpps in på arenan timmarna innan matchstart.

Inte ens om Malmö FF:s säkerhetsansvarige Nisse Lovén, ordningsvakter och specialutbildade pyroteknikhundar är närvarande hela tiden under förberedelserna.

Malmö FF:s supportrar har under de senaste åren tillåtits göra motsvarande arrangemang och vi från Malmö FF:s sida kan inte se att förutsättningarna ändrats så radikalt till årets match.

Istället för att stötta det positiva inom supporterkulturen så går HIF andra vägen vilket Malmö FF tycker är olyckligt.

Det finns fortfarande tid till att ändra beslutet och Malmö FF:s erbjudande om att övervaka förberedelserna står kvar fram till matchstart.

Malmö FF