Insamlingen gav BRIS 37 500:-

Publicerad 10 april 2008

När Anders Andersson, Niklas Skoog, Behrang Safari och de andra MFF-arna den 24 mars mötte BK Häcken i en träningsmatch på Malmö Stadion, gick alla intäkter till BRIS.

För att ungdomar ska kunna få gratis stöd behöver BRIS hjälp i form av gåvor och sponsring som ett sätt att finansiera verksamheten.

Insamlingen på Malmö Stadion gav 37 500 kronor till BRIS.

Därför vill vi på BRIS ge ett stort tack till MFF, MFF:s supportrar, Malmö Stad samt till Cem Ileri och Henrik Jarnhus, de två elever från John Bauer gymnasiet som tog initiativet till arrangemanget.

Sådana evenemang gör att barn även i fortsättningen kommer att kunna få stöd av BRIS.

MFF och BRIS har tidigare samarbetat kring ett projekt med syftet att underlätta integrationen av invandrare i det svenska samhället. Vi på BRIS ser fram emot att fortsätta att arbeta tillsammans med ”di blåe” och önskar dem lycka till i Allsvenskan 2008.

BRIS – Barnens Rätt I Samhället –
bistår barn och ungdomar som far illa genom bl a Barnens Hjälptelefon och BRIS-mejlen, dit barn och ungdomar upp till 18 år anonymt och kostnadsfritt kan vända sig när de behöver stöd av en vuxen. BRIS tog under 2007 emot drygt 21 000 samtal och mejl där barn vittnade om ensamhet, psykisk ohälsa, familjekonflikter eller misshandel och andra övergrepp.