Innocent: ”Älskar att vinna bollen”

Publicerad 02 augusti 2017 i Nyheter

Den 21-årige mittfältaren Bonke Innocent är Malmö FF:s nyaste tillskott till truppen. Med hårt arbete hoppas han på att kunna bidra till fortsatta framgångar för föreningen.

Bonke Innocent landade i Malmö på onsdagsförmiddagen och genomgick en lyckad läkarundersökning innan övergången var klappad och klar.

– Det känns bra att vara här. Det är en fantastisk möjlighet för mig. MFF har ett starkt lag som alltid ligger i topp, säger Bonke Innocent.

Ännu har han inte hunnit lära sig så mycket om sin nya klubb – däremot känner han sig själv väl och tror att han har mycket att bidra med.

– Jag är den sortens spelare som älskar att vinna bollen och behålla den i laget. Det hoppas jag ska kunna bidra till vårt spelsystem.

Är det tufft att möta dig på planen?

– Ja, det är min spelstil. Som spelare vill du alltid göra ditt yttersta varje match.

Bonke Innocent kom till Lillestrøm SK från nigerianska Bujoc Sport FC år 2014. Han har gjort över 50 matcher i den norska högstaligan sedan dess.

– Jag blev scoutad av en norsk agent och fick chansen att provspela och lyckades få ett treårskontrakt med Lillestrøm som vi sedan förlängde. Efter ett tag fick jag en plats i startelvan som jag har kämpat hårt för att behålla sedan dess.

Flytten till grannlandet Sverige kommer inte innebära lika stor skillnad som förra gången han bytte klubbadress, tror han.

– Nej, jag tror inte det är så stora skillnader. Skandinavisk fotboll är rätt lik.

Nu väntar nya utmaningar i Sveriges mest framgångsrika förening. När Bonke Innocent på fritiden kopplar av från närkamper på mittplan är det musik som gäller.

– Jag älskar att lyssna på musik. Framförallt afrikansk musik, även om jag gillar musik överlag. Jag skulle vilja rekommendera MFF:s supportrar att lyssna på DaVido. Det är en av mina favoritartister.

Och till supportrarna har han ytterligare ett budskap.

– Jag behöver ert stöd varje match. Jag kommer göra mitt bästa på planen.

Nästa hemmamatch:
Malmö FF – Kalmar FF
Fredagen den 11 augusti kl 19:00

Biljettköp

huvudpartners

officiella partners