Information rörande kommande matcher, medlemsantal och ungdomsturnering.

Publicerad 26 maj 2004

Ledighet, träningsläger i Dalarna, Intertotomatcher. Spelar Malmö FF verkligen den 30 juni? Hur många medlemmar har Malmö FF och vem skall U-laget mötai ungdomsturneringen i Holland. Hemsidan gör ett försök att reda ut begreppen.

Ledighet och kommande matcher:
Spelarna har ledigt fram till den 7 juni och all träning sker på egen hand under tiden. Den 7 juni kör man igen med träning 10.00 och redan den 10 juni ger man sig iväg för ett sex dagar långt träningsläger i Dalarna. Under träningslägret kommer man att spela två träningsmatcher.

Dagen efter hemkomsten från Dalarna är det dags att ge sig av till Irland för match i UEFA:s Intertoto Cup. Den här matchen omgärdas av många frågetecken i dagsläget. Dels motståndet, Cork City och dels datumen. Den 8 juni avgörs UEFA:s Fair Play-lottning. Skulle Cork City bli lottade går man in i UEFA-cupen direkt. Malmö FF får då möta ett annat irländskt lag. Cork hade önskemål om att spela matchen på fredagen den 18 juni. Detta har man precis fått nej av UEFA till så matchen blir nu lördagen den 19 klockan 19.00.

Hemmamatchen mot Cork(?) är söndagen den 27 juni klockan 18.00.
Alla med VIP-årskort har fri entré men det är onumrerade platser.
Datum för biljettsläpp och biljettpriser kommer inom kort. Enligt UEFA:s direktiv så är ett begränsat antal ståplatser godkända vid första omgången av UEFA Intertoto Cup. Intresset från Irland är stort och så många som fem hundra Cork City supportrar förväntas komma till Malmö.

Hemmamatchen mot ÖIS är den 30 juni. Vi är fullt medvetna om att det spelas en EM-match den dagen. Därför är ÖIS-matchen klockan 18.00 medan EM-matchen börjar först 20.45. Anledningen till att matchen spelas denna dag är att Intertotomatcherna ställer till det i spelschemat. Det spelas matcher i Intertoto varje helg från 19/20 juni till 10 augusti, under förutsättning att man avancerar naturligtvis. Exempelvis spelas matcher både på söndagen den 27 juni samt vid ett avancemang redan lördagen efter(3 juli). Ordinarie datum för matchen var kring den 24 juli men även då ligger det matcher inplanerade.

Kommande matcher i juni (i dagsläget)
12 juni Örebro SK, Dalarna

15 juni Ludvika, Dalarna

19 juni 19.00 Cork City?, Irland

27 juni Cork City? 18.00, Malmö Stadion

30 juni Örgryte IS 18.00, Malmö Stadion

Mer information kommer efter hand.

Medlemsantal:
Medlemsantalet i Malmö FF har passerat 6300 personer. Det är naturligtvis glädjande att medlemsantalet fortsätter att öka. Det tidigare rekordet är sedan länge passerat och vi hoppas att vår satsning på medlemmarna samt införandet av familjemedlemskap till nästa år skall kunna öka antalet ytterligare.

U-laget åker söderut:
I morse åkte vårt duktiga U-lag till en turnering i Uitgeest utanför Amsterdam, Holland, för att medverka i en U19-turnering. Andra lag som deltar är bland annat AJAX, Villareal och Zambias U19-landslag. I gruppspelet möter Malmö FF Stormvogel/Telstar, Tatran Presor och Sparta Rotterdam. Men redan innan man kommer till turneringen så blir det match. Redan ikväll stannar man till i Rostock och möter Hansas U19-lag. Med på resan är U-truppen förstärkt med Joakim Moberg.