Information om ungdomslagen

Publicerad 19 mars 2002

Information om ungdomslagen

Träningsmatch
Helsingborgs IF- Malmö FF J
Onsdag 20/3 18.00 Laröds IP

Träningsmatch
Sjöbo IF- Malmö FF P16
Torsdag 21/3 19.15 Sjöbo

DM
Malmö FF P14- IFK Trelleborg
Lördag 23/3 13.00 Plan 3

Träningsmatch
Malmö FF P15- Lilla Torg FF
Söndag 24/3 12.00 Plan 4

Träningsläger 1:
45 ungdomar och 5 ledare från Malmö FF:s P12 och P13 åker på fredag iväg på en veckas träningsläger till Mechelen i Belgien. Båda kommer att spela en matcher mot Stade Leuven(26/3) och Grasheide(27/3).

Träningsläger 2:
Malmö FF:s U/Tipselit- trupp åker på fredag iväg med 32 spelare och 5 ledare på ett tio dagar långt träningsläger till Gardasjön i Italien. Det är fjärde året i rad man åker till samma ställe.

Åke Kallenberg på Malmö FF är lyrisk: ”Det är en fantastisk miljö där vi bor en bit upp i bergen med utsikt över sjön. Vi bor i på ett gammal fint hotell och varje morgon börjar vi med en joggingtur i bergen. Sedan transporterar vi oss ner till Verenello, den italienska fotbollsförbundets anläggning som byggdes inför VM 1990. Vi befinner oss i Bardolino som är ett känt vindistrikt och skjuter man bollarna över staketet så får man springa och leta bland vinrankorna.”

Malmö FF kommer att spela en match mot IFK Skövdes A-lag samt något av Veronas, Chievos eller Peruggias primaveralag(utvecklingslag).

Man kommer även att jobba med teambuilding med grupparbete och tävlingar. Även att sitta i en full buss på resan ner och tillbaka på vardera ett dygn anses vara en viktig förberedelse för en kommande elitfotbollsspelare

Man kommer att göra utflykter kring Gardasjön samt Verona. Man kommer att se en serie A match, förhoppningsvis derbyt Verona- Chievo.