Information inför bortamatchen mot Kalmar FF

Publicerad 17 oktober 2012

Efter ett längre landslagsuppehåll är det åter dags att vända blicken mot Allsvenskan och känna pulsen och spänningen i den avgörande guldstriden. På söndag åker Malmö FF upp till Kalmar för att plocka hem tre pinnar till Skåne och man gör det med ett stort supporterfölje.

Intresset för MFF:s nästsista bortamatch i årets Allsvenska är stort. Det kommer in många mail och telefonsamtal till kansliet och vi kan konstatera att: Kalmar borta en söndag tycks vara en perfekt söndagsutflykt för MFF-familjen.

En buss med MFF-supportrar kommer att rulla ifrån Stockholm samtidigt som Norra Blå, som är en del av MFF Support, kommer att arrangera sin första bortamatch någonsin. Utöver detta rullar det ytterliggare bussar och flertalet privatbilar ifrån Malmö med omnejd. Kalmar kommer att bli himmelsblått för en dag!

O´learys som ligger på Larmtorget i Kalmar (Ett stenkast ifrån tågstationen) har lovat att slå upp sina portar extra tidigt och hälsar alla MFF:are välkomna klockan 12 där de kommer att erbjuda rabatterade priser på mat och dryck.

2010 lämnade Kalmar FF den något slitna Fredriksskans för att 2011 flytta in i nya GuldFågeln Arena som är belägen norr om stadskärnan. Att gå till arenan ifrån Larmtorget innebär en promenad på ca en timme. För att underlätta för våra supportrar kommer det att stå en buss vid Kalmar centralstation (en promenad på ca 1 minut från Larmtorget) som kommer att köra till arenan. Bussen som rymmer 120 personer kommer att stå nere på stationen 13.45 och kör så fort den är fylld eller absolut senast 14.00. Om det är så att det är fler personer än 120 som önskar att åka med kommer bussen att köra tillbaka till stationen för att hämta resterande. Efter matchen kommer bussen stå utanför arenan 17.00 och kör senast 17.15. Bussen kommer även här köra skytteltrafik om det är många som önskar att resa ner till stationen.
Priset är 20 kr för enkel resa.

Köp förköp
Malmö FF och Kalmar FF uppmanar alla att köpa förköp för att underlätta vid insläppet. Dessutom är det förköpsbiljetterna billigare.
Biljetter till matchen köper du här och MFF-supportrarna är placerade på sektion L.
Just nu har 350 personer löst förköpsbiljetter.

 

 

I dagarna har det varit en del prat om att Kalmar FF har åldersgränsen 5-17 år på ungdomsbiljetterna till sin hemmasektion men 5-14 år på sektionen för gästande supportrar. MFF:s SLO, Peter Åhlander, har under några dagars tid varit i kontakt med KFF för att förhöra sig just om detta. Efter att han fått olika svar från ett antal olika personer på KFF:s kansli svarar Svante Samuelsson, klubbdirektör Kalmar FF, följande:

”På Guldfågeln Arena har vi ett antal olika sektioner och prissättningar på biljetterna. Komforten och placeringen av platserna är avgörande för prissättningen, och dessutom försöker vi ge olika rabatter till vissa segment av vår hemmapublik:
• Vi har en familjeläktare, där föräldrar kan ta med sina barn för ett väldigt billigt pris.
• Årskorten för vuxna på hemmastå är rabatterade jämfört med priset på de enskilda matcherna.
• Våra 15-17-åringar på hemmastå vill vi ge en bättre chans att kunna gå på fler hemmamatcher, därför har vi rabatterat deras biljetter.

Så förklaringen till den enskilda frågan gällande skillnaden på priserna på bortastå och hemmastå är alltså den sista punkten. Vi skulle för att var extra tydliga kunna skriva att ungdomspriset på hemmastå gäller för 5-14 år, och att våra trogna 15-17-åringar får rabatt på vuxenpriset.”

Kalmar FF har upplevt att det är många äldre som brukar köpa ungdomsbiljetter och kommer därför be om legitimation på dem med ungdomsbiljett men som ser äldre ut än 15 år.

– Vi är tacksamma att KFF har lyssnat och återkommit med en motivering men vi kan fortfarande inte förstå varför de skiljer på åldersgränsen mellan sektionerna. Detta är något vi själva inte gör hemma på Swedbank Stadion utan vi arbetar för att alla ska få lika villkor, oavsett om du är himmelsblå eller har någon annan färg på din halsduk.
Jag kommer fortsätta att arbeta mot prisdiskrimineringen inom Allsvenskan och hoppas på en ändring, säger MFF:s SLO, Peter Åhlander.

Res med MFF Support
I vanlig ordning kan du åka med MFF Support till matchen för en billig peng.
Läs mer om resan här

Hjälp pågarna
Om det är så att du sitter och är lite osäker på om du ska åka eller inte – sluta med det.
Kalmar ligger bara några mil bort.
Matchen spelas på en söndag.
Bara fyra matcher kvar av Allsvenskan.
Malmö FF krigar för guld.
Det behövs ingen större motiveringen än så.

Alla till Kalmar!