Inför Vidi FC – Malmö FF

Publicerad 13 augusti 2018 i Nyheter

Efter oavgjort på hemmaplan reser Malmö FF till Ungern för att slå ut de ungerska mästarna i tredje kvalomgången till Champions League.

Vidi FC – Malmö FF
Tisdag 14 augusti 20:00
Pancho Stadium, Felcsút
Matchen visas på Eurosport

När Anders Christiansen i den andra halvleken snurrade upp det ungerska försvaret och sköt in 1–0 talade det mesta för att MFF skulle ha med sig en fin vinst i bagaget inför returmötet. Men Vidi FC kvitterade och utgångsläget 1–1 inför returen på bortaplan kunde och borde varit bättre.  

– Vi skapade mer än tillräckligt för att vinna och var besvikna över att vi gav bort ett mål. Men vi är medvetna om att vi kan skapa något framåt. Under 60 minuter var vi i fullständig kontroll. Det ska vi försöka att vara imorgon också, säger Uwe Rösler på en presskonferens inför matchen.

Oavsett kan ett enda mål räcka till avancemang. Och vid oavgjort resultat med siffrorna 2–2 eller större är MFF vidare på fler gjorda mål.

– Det är farligt resultat för dem, säger Uwe Rösler.

MFF-truppen som har rest till Ungern innehåller några nya namn sedan segern över Dalkurd FF i fredags. Arnór Ingvi Traustason saknas fortfarande men tillbaka är Rasmus Bengtsson och Carlos Strandberg som varit frånvarande med skador. Behrang Safari som tvingades bryta matchen mot Dalkurd FF är också med.

– De tränar separat och vi får se imorgon om de kan vara med. Jag hoppas det, säger Uwe Rösler.

Truppen
2. Eric Larsson
3. Egzon Binaku
4. Behrang Safari
5. Sören Rieks
6. Oscar Lewicki
7. Fouad Bachirou
9. Markus Rosenberg
10. Carlos Strandberg
14. Anders Christiansen
17. Rasmus Bengtsson
18. Romain Gall
20. Bonke Innocent
23. Marcus Antonsson
24. Lasse Nielsen
26. Andreas Vindheim
27. Johan Dahlin
29. Fredrik Andersson
31. Franz Brorsson
35. Samuel Adrian
40. Hugo Andersson

huvudpartners

officiella partners