Inför VfL Wolfsburg – MFF

Publicerad 19 februari 2020 i Herr,Nyheter

Väntan är över! På torsdagen är det dags för rond ett av sextondelsfinalen i UEFA Europa League mot tyska VfL Wolfsburg.

Dagen före match flankerades MFF:s tränare Jon Dahl Tomasson av mittbacken Rasmus Bengtsson på presskonferensen på Wolfsburg Arena. Den 32-åriga MFF-produkten är optimistisk inför torsdagens uppgift.

– Vi har spelat mycket i Europa och fått mer självförtroende och erfarenhet genom åren. Vi har varit med förr och vet vad som krävs. Det är klart att det kommer att bli enormt tufft men vi har en tro på oss själva, säger han.

Efter att själv ha spelat en sejour i Tyskland för Hertha Berlin är han införstådd med vilken kvalitet de tyska lagen håller.

– Wolfsburg är ett bra lag som kan hota på många sätt. Vi måste verkligen vara med från början, komma in i tempot och i matchen. Det gäller att se upp från alla håll och kanter. Men alla matcher lever sina egna liv. Vi behöver lite tur och självklart skicklighet imorgon.

Jon Dahl Tomasson gör imorgon debut som MFF-tränare i Europasammanhang.

– Vi har haft bra förberedelser. Även om vi inte är i säsong tror jag mycket på att energin och viljan att spela sådana här matcher bidrar med kraft. Stora matcher definierar fotbollsspelare och detta är en stor match för spelarna, klubben och supportrarna.

Tillsammans med den övriga ledarstaben har han läst in sig på torsdagens motståndare.

– Tyska klubbar är seriösa och alltid väl förberedda. Bundesliga är en stark liga som jag känner väl till. Vi vet hur de spelar, vi vet vad de kan. Vi är underdogs, men i fotboll kan det hända överraskningar. Vi är medvetna om vilka möjligheter vi har. Det här är en kamp över 180 minuter och lite till. ”Stay in the game” är viktigt att betona.

MFF-supportrarna lär bli röststarka på läktarna imorgon.

– Det är fantastiskt att upp emot 4 500 tagit den långa turen till Tyskland för att stötta oss. Det säger en del om föreningsliv och intresset som finns i Malmö, säger Jon Dahl Tomasson.

Rasmus Bengtsson är inne på samma spår.

– Det är häftigt. Ett av de största bortaföljen vi har haft. Det betyder mycket för oss spelare och förhoppningsvis kan vi ge något tillbaka.

Truppen

matchen presenteras i samarbete med:

huvudpartners

officiella partners