Inför Varbergs BoIS FC – MFF

Publicerad 28 november 2020 i Herr,Nyheter

MFF åker upp till Varberg på söndagen för årets sista allsvenska bortamatch.

Erdal Rakip utmanar Varbergs Jon Birkfeldt i den allsvenska matchen på Eleda Stadion i juni.

På lördagen kom MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson med glädjebeskedet att samtliga i gruppen nu är återställda efter coronasmittan.

– Äntligen! De sista kom tillbaka och var med för första gången igen igår. Det är såklart glädjande. Nu har vi förhoppningsvis en normal vecka framför oss med alla tillgängliga.

Tre matcher återstår av säsongen: matchen i Varberg, cupmatchen mot Lunds BK (planerad till onsdag) och Östersunds FK i säsongsavslutningen nästa söndag.

Med guldet i hamn öppnas det upp möjligheter för att rotera och ge fler spelare chansen, menar Jon Dahl Tomasson.

– Först och främst vill vi vinna matchen imorgon, men visst kan det bli så att någon ny får en möjlighet. När vi spelade matcher var tredje dag i juli gick jag runt på många spelare och så kan det säkert bli igen i de tre sista matcherna. Uppställningen som startar imorgon kan nog skilja sig en del från den som startar på onsdag.

Anders Christiansen fick syna det röda kortet i hemmamötet med Varbergs BoIS FC. Imorgon är lagkaptenen avstängd efter att i förra omgången ha tagit sin åttonde varning.

MFF har redan spelat två matcher mot nykomlingarna från Varberg i år. I februari blev det en 3-1-förlust i en träningsmatch och i Allsvenskan slutade förra mötet 2-2.

– Men där fick vi ett tidigt rött kort som var onödigt. När man får onödiga kort ökar förstås risken att få ett sämre resultat. Träningsmatchen tar jag inte så allvarligt på, där skiftade jag rätt rejält för att lära känna spelarna i uppstarten.

Jon Dahl Tomasson lovordar dock Varbergs BoIS FC, som säkrade det allsvenska kontraktet via storsegern borta mot Östersunds FK senast.

– De spelade bra mot oss senast och har haft en riktigt fin säsong. De har gjort nio mål på de två senaste matcherna och dessförinnan förlorade de med 1-0 mot AIK, om jag inte missminner mig. De har klarat säsongen flott.

Heta känslor i Stockholm. MFF reste hem med en poäng trots en allt annat än optimal uppladdning inför matchen med coronasmitta i laget.

MFF å sin sida kommer från en hård 2-2-drabbning i Stockholm mot Hammarby IF. En poäng som karakteriserades av arbetsmoral och kämparvilja.

– Lagandan och prestationen mot Hammarby gjorde mig väldigt glad. Jag kallade spelarna för hjältar för sättet de arbetade på tillsammans, trots vårt svåra utgångsläge till följd av coronasmittan. Vi har ett lag som arbetar i en och samma riktning. Vi jobbar för varandra och det har tagit guldet hem till Malmö igen.

Anders Christiansen och Arnór Traustason varnades i föregående match och är därmed avstängda på söndagen. På lördagens pressträff bekräftade Jon Dahl Tomasson att Ola Toivonen är lagkapten mot Varbergs BoIS FC.

Matchen har avspark söndag 14:30 och kan ses på Dplay.

huvudpartners

officiella partners