Inför Varbergs BoIS FC – MFF

Publicerad 23 oktober 2021 i Herr,Nyheter

Malmö FF reser till Varberg för att återta serieledningen i Allsvenskan. Från start spelar Niklas Moisander, meddelar Jon Dahl Tomasson dagen före match.

Det blev en svängig historia när lagen möttes på Eleda Stadion i maj månad. 3–2 till de himmelsblå när Veljko Birmancevic öppnade målskyttet redan i den tolfte spelminuten i sin allsvenska startdebut. Nu åker Malmö FF till Varberg för att återta serieledningen i Allsvenskan.

MATCHINFORMATION

Avspark: 17:30
Spelplats:
 Varberg Energi Arena
TV-sändning: 
discovery+

john dahl tomasson om

…Niklas Moisanders väg tillbaka
– Det är glädjande att Niklas är frisk. Han har fått några inhopp och är så smått redo att starta nu och han kommer starta mot Varberg imorgon. Han är en fantastisk spelare och ledare och våra unga spelare har mycket att lära av hans erfarenhet.

…att Johan Dahlin är tillbaka direkt
– Som jag sa efter matchen mot Chelsea så var han lite öm, så det var dumt att chans. Men det är inga problem nu så Johan kommer att stå imorgon.  

…att Oscar Lewicki börjat träna med laget
– Han var med igår och även idag. Det var härligt att se honom och jag har ju flera gånger kallat honom vår Beckenbauer eftersom han är en så klok spelare. Men han är givetvis inte klar redan till matchen mot Varberg och jag törs inte säga när det kan vara dags. Han har fortfarande lite ont och det hänger bland annat på det. I vilket fall som helst är det härligt att se honom ute.

… söndagens motståndare
Varberg är ett försvarsstarkt lag. De har bara släppt in åtta mål på de åtta senaste matcherna och är bra organiserat. Men i 2-2-matchen fick vi en spelare utvisad och när vi mötte dem däruppe förra året var det speciella förutsättningar eftersom vi redan hade säkrat guldet. Jag vill se eld i ögonen på mina spelare, att vi plockar fram vår speciella lagkänsla och som alltid verkligen går för den där segern.

SAMMANDRAG FRÅN MÖTET I VÅRAS

huvudpartners

officiella partners