Inför U21-Halmstad i Arlöv

Publicerad 31 augusti 2010

Matchen mot Halmstad BK U21 i Folksam U21 Södra spelas på Kronetorpsvallen i Arlöv som ett led i det samarbete klubbarna Malmö FF och Arlövs BI har via Fotbollsnätverket.

MFF har under 2010 lagt ut hemmamatcher för sitt U21-lag hos samarbetsföreningar och resultatet så här långt har endast varit positivt. Både Höörs IS och Kristianstad Bois har tidigare visat prov på god organisation och idérikedom när det kommer till att göra bra matcharrangemang och nu är det alltså Arlövs tur och allt tyder på att det kommer bli lika bra.
 
Till dagens match har tränare Leif Engqvist nominerat följande trupp: 
Dusan Melicharek
Filip Stenström
Markus Halsti
Pontus Jansson
Joseph Elanga
Muamet Asanovski
Rick Kruys
Miljan Mutavdzic
Hicham Ali
Dardan Rexhepi
Alex Nilsson
Dejan Garaca
Tobias Malm
Filip Helander
Metin Hamid
Skerdilaid Gashi
Dino Islamovic
 
Leif Engqvist, tränare:
I våras mötte Halmstad på bortaplan på konstgräs och spelade 1-1 i en jämn och tuff match. Matcherna oss emellan har sett ut på det viset de senaste åren och jag förväntar mig en jämn match igen på tisdagskvällen.
 
Det börjar dra ihop sig till SM-slutspel i U21-serierna och för att vara garanterade en plats i slutspelet måste man vara bland de fem bästa lagen i serien. För MFFs del ser det bra ut på den fronten men HBK ligger på gränsen och kommer sannolikt ge allt för att få poäng med sig från denna bortamatch. Lagen som missar SM-slutspelet hamnar i ett b-slutspel vilket inte har riktigt samma klang. Kommer vi etta eller tvåa i gruppen får vi hemmaplan i 2 av 3 gruppmatcher i slutspelet så det är även viktigt för oss att få ett resultat med oss.
 
Spelarna har tyckt det varit väldigt inspirerande att komma ut till Fotbollsnätverksföreningarna tidigare i år och vi ser fram emot att åka till Arlöv och spela. En liten extra krydda för Arlövspubliken blir såklart att få hem bygdens son Pontus Jansson och få en chans att se honom i en tävlingsmatch med MFF. Det tror jag många ser fram emot!