Inför U21-finalen

Publicerad 23 oktober 2008

I eftermiddag spelar MFF final i U21-slutspelet mot IFK Norrköping, avspark 16.00 inne på Stadion. I startelvan återfinns bland andra provspelande sydafrikanen Bernard Parker på topp tillsammans med Pontus Jansson.

Malmö FF – IFK Norrköping
Final i U21-slutspelet
Malmö Stadion 23 oktober 16.00

Fri entré

MFF:s startelva.
Dejan Garaca

Anes Mravac, Jasmin Sudic, Markus Halsti, Erdin Demir

Jiloan Hamad, Robin Nilsson, Mike Jensen, Jimmy Touma

Pontus Jansson, Bernard Parker

Bänk: Max-Ludwig Gustafsson(mv), Mak Dzonlagic, Omid Nazari, Elvir Biberic, Felix Obada.

Efter att ha besegrat Kalmar borta med 6-1 i kvarten och HIF hemma med 2-1 i semi är MFF i final i U21-slutspelet – en final som alltså spelas mot IFK Norrköping på Malmö Stadion klockan fyra i eftermiddag.
– Vi blev ”bara” trea i vår U21-serie, men i slutspelet har vi slagit ut både ettan [Kalmar] och tvåan [HIF], det är strongt av oss. Nu möter vi ettan i mellersta serien, det ska bli spännande, säger U21-coach Leif Engqvist inför finalen.

Med Ola Toivonen och Daniel Andersson avstängda i gårdagens segermatch mot AIK hade det funnits möjlighet att toppa U21-laget rätt kraftigt i finalen – en möjlighet som lagledningen emellertid avstår ifrån.
– Hade man tyckts att Daniel och Ola hade behövt spela match så hade de kanske varit med – men så känns det inte precis nu. A-laget har match igen på måndag.

Det är ickedestomindre en intressant elva MFF ställer på benen i finalen, en mix av etablerade A-truppspelare, unga A-truppstalanger, juniorer – och så en provspelande sydafrikan. Bernard Parker får chansen på topp, och på bänken återfinns hans lagkamrat i Thanda, nigerianen Felix Obada. De båda herrarna är sagda att vara här under veckan, så dagens match lär bli enda chansen att se dem spela innan klubben tar beslut om deras framtida vara eller icke vara.

Väl mött till en spännande match med en titel på spel i eftermiddag!

/Tobias Christoffersson