Inför U19-finalen: MFF – IF Elfsborg

Publicerad 28 oktober 2016 i Nyheter

Sveriges två främsta lag gör upp om titeln svenska mästare i U19-serien.

– Känslan är jättebra. Vi har haft en helt okej träningsvecka även om det har varit lite folk iväg med A-truppen uppe i Falkenberg. Alla utom Felix Konstandeliasz är friska och tillgängliga, säger tränare Roland Larsson.

IF Elfsborg gick igenom seriespelets 27 matcher obesegrade och toppade därmed föga förvånande tabellen. I MFF:s inbördes möten med Boråslaget blev det förlust med 1-0, både på hemma- och bortaplan.

– Det är ett jättebra lag, det säger sig själv när de går igenom serien utan att förlora. Men det är ett äldre lag totalt sett. De har många 97:or, sista året man betecknas som U19-spelare. Därför blir det lite mer fysik än när vi möter andra lag, säger Roland Larsson.

Malmö FF har endast en 97:a (Truls Verngren) i sin 18-mannatrupp. Under säsongen har U19-laget dessutom haft startspelare som är födda på 00-talet, till exempel Pavle Vagic.

– Utifrån det perspektivet har vi gjort en jättebra säsong både spel- och resultatmässigt. Vi har 5-6 spelare i U19 som skulle ha startat i U17. Det är också ett tecken på hur bra våra spelare blir när de utbildas i Malmö FF, säger Roland Larsson.

Truppen
Marko Johansson, Mathias Nilsson, Aron Már Brynjarsson, Anton Kralj, Dennis Hadzikandunic, Hugo Andersson, Truls Verngren, Felix Olsson Lundgren, Adrian Edqvist, Pavle Vagic, Oscar Petersson, Victor Kristiansson, Samuel Adrian, Isak Redzic, Filston Mawana, Emin Karaman, Max Olsson, Teddy Bergqvist

U19-Allsvenskan Final
Lördagen den 29 oktober klockan 14:00
Malmö IP
Fritt inträde

Kiosker
Supporterhuset kommer att ha ansvar för kioskerna imorgon på Malmö IP. Precis som under försäsongen kommer grillen att vara på plats, redo att servera goda korvar till matchen. Stötta gärna Supporterhuset genom att köpa något i kiosken.

Via stream
Har du inte möjlighet att se matchen på plats går det utmärkt att följa den gratis på hemsidan via en stream som du hittar här.

huvudpartners

officiella partners