Inför träningsmatchen mot Örgryte

Publicerad 20 februari 2009

Ett markant manfall i A-truppen bereder plats för tre lovande ungdomar i den 18 man starka trupp som är uttagen till lördagens hemmamöte med Örgryte.
– Vi har jobbat vidare med anfallsspelet. Imorgon vill vi se fler varianter, att vi hittar rätt lösning vid rätt tillfälle, säger Hans Gren inför MFF:s fjärde träningsmatch.

Malmö FF – Örgryte IS
Stadionområdet träningsplan 9 lördag 21 februari 13.00

MFF:s trupp:

Målvakter: Jonas Sandqvist, Dejan Garaca.

Försvarare: David Durmaz, Robert Åhman Persson, Markus Halsti, Jasmin Sudic, Nenad Stojadinovic.

Mittfältare och anfallare: Babis Stefanidis, Jiloan Hamad, Jimmy Touma, Daniel Andersson, Rick Kruys, Guillermo Molins, Joakim Nilsson, Omid Nazari, Edward Ofere, Daniel Larsson, Pontus Jansson.

– Ja, detta är vad vi har för tillfället…, säger Hans Gren efter fredagsförmiddagens träning på lördagseftermiddagens matchplan, dock utan att låta det minsta bedrövad eller bekymrad:
– Hade det varit en allsvensk match hade vi kanske tänkt annorlunda, men nu chansar vi inte med några som har småskavanker utan låter alla vila och rehabba i lugn och ro.

Parallellt med träningen höll rehabteamet Dahan/Andrijevski/Phillips i Kombihallen igång lårbaksideduon Jimmy Dixon och Ulrich Vinzents och ljumsktrion Dusan Melichárek, Agon Mehmeti och Labinot Harbuzi. Utöver dessa är Ricardo sjuk, medan Gabriel dras med en svullen tå, Niklas Skoog känner av något åt magtrakten till och Alex Nilsson har problem med en höftböj – därtill fick slutligen Jeffrey Aubynn kliva av träningen innan tvåmålsspelet. Tio man!

– Samtidigt är det här en bra chans för de unga spelarna, fortsätter Hans Gren.
Från U-truppen fyller nämligen Omid Nazari, Pontus Jansson och Nenas Stojadinovic upp, alla tar plats i lördagens matchtrupp.
– Omid Nazari är en central mittfältare med både offensiva och defensiva kvaliteter; han är en löpare som är bra på att ta sig in i boxen. Pontus Jansson är framför allt target player på topp men kan också spela offensiv mittfältare, Nenad Stojadinovic är en vänsterpelare.

Vad har stått i fokus under veckans träning?
– Vi har jobbat vidare med anfallsspelet och byggt på med olika varianter. Det såg bra ut i förra matchen mot Elfsborg, framför allt i första halvlek, men imorgon vill vi se fler alternativ, att vi hittar rätt lösning vid rätt tillfälle.
Och så en bättre andra halvlek än senast?
– Jag tycker inte att man där vi är nu ska stirra sig blind på de dåliga sakerna, utan fokusera på det som är bra.

Nog så sant. För motståndet svarar allsvenska nykomlingarna, eller snarare återkomlingarna, Örgryte, som under sin försäsong hittills hunnit med att få stryk av Elfsborg och Jönköpings Södra samt besegra Frölunda.

Praktisk info om lördagens träningsmatch finns här .

Väl mött vid plan nio!

/Tobias Christoffersson