Inför träningsmatchen mot Lyngby

Publicerad 27 februari 2009

MFF tar sig på lördag an danska Lyngby, och inför försäsongens femte träningsmatch kan det äntligen konstateras att skadelistan minskar: tillbaka i truppen är Jimmy Dixon, Gabriel, Labinot Harbuzi och Jeffrey Aubynn.

Malmö FF – Lyngby BK
Stadionområdet träningsplan 9 lördag 28 februari 13.00

MFF:s trupp:

Målvakter: Jonas Sandqvist, Dejan Garaca

Försvarare: Robert Åhman Persson, Jimmy Dixon, Gabriel, Markus Halsti, David Durmaz, Jasmin Sudic.

Mittfältare och anfallare: Daniel Andersson, Rick Kruys, Labinot Harbuzi, Jeffrey Aubynn, Guillermo Molins, Jiloan Hamad, Edward Ofere, Daniel Larsson, Pontus Jansson.

Efter att ett helt lag var borta förra helgen har nu skade-, skavank- och sjukdomssituationen i MFF-truppen förbättrats betydligt. Jimmy Durmaz får avstå medverkan i lördagens match på grund av ljumskkänning, men kvartetten Jimmy Dixon, Gabriel, Labinot Harbuzi och Jeffrey Aubynn är tillbaka i speldugligt skick – och tar plats i tränarnas 17-mannatrupp. Vilar gör Joakim Nilsson, Babis Stefanidis och Ricardo, medan Ulrich Vinzents, Niklas Hansson, Agon Mehmeti, Niklas Skoog, Dusan Melichárek och Alex Nilsson indisponibla. Slutligen har Robin Nilsson tillbringat veckan med Ängelholms FF och är inte aktuell för spel.
– Vi hoppas få tillbaka de flesta till lägret, det är det viktiga, kommenterar Hans Gren skadesituationen inför lagets femte träningsmatch.

Förra lördagen blev det förlust mot Örgryte, men efteråt var Roland Nilsson i stort sett nöjd med insatsen.
Har det intrycket bestått?
– Ja. Om vi ser på matchen utan att titta närmare på resultatet och hur målen kom till så är vi nöjda med vårt spel fram till den avgörande passningen – där fanns det en hel del goda intentioner, säger Hans Gren.

Vad har varit i fokus under veckans träningar?
– Curling…! Nej, men vi har bland annat tränat anfallsspel med tillslagsbegränsning en del, men också lite försvarsspel vad gäller samarbetet mellan backlinje och mittfält vid långa bollar och spelvändningar från motståndaren.

Lyngby gästade Kulladal för MFF:s första träningsmatch ifjol, då slutade mötet 3-1 till MFF. Lyngby parkerar för närvarande på en fjärdeplats i den danska andra divisionen och går i seriespel i slutet av mars.

/Tobias Christoffersson