Inför träningsmatchen mot Elfsborg

Publicerad 22 juni 2009

När MFF-spelarna springer ut på Lomma IP för att möta Elfsborg tisdag eftermiddag är Wilton Figueiredo tillbaka i laget och Agon Mehmeti med på topp från start.

Malmö FF – IF Elfsborg
Lomma IP tisdag 23 juni 15.00

MFF:s startelva:
Jonas Sandqvist

Ulrich Vinzents, Jasmin Sudic, Jimmy Dixon, Ricardinho

Daniel Andersson, Robert Åhman Persson

Daniel Larsson, Wilton Figueiredo, Jiloan Hamad

Agon Mehmeti

Ersättare: Dusan Melichárek, Markus Halsti, David Durmaz, Jimmy Durmaz, Edward Ofere, Alex Nilsson, Pontus Jansson, Muamet Asanovski.

Samtidigt som den första större kullen semesterfirare lättnadssuckar sig in i sin ledighet denna vecka börjar MFF på allvar varva upp inför den allsvenska omstarten om två veckor (Kalmar hemma 6 juli). Efter lite lättare komma-igång-träning förra veckan väntar två träningsmatcher mot riktigt bra motstånd denna: Elfsborg på Lomma IP imorgon tisdag och Ålborg borta på söndag.

– Det ska bli skönt med en match. I de här perioderna utan tävlingsmatcher behövs träningsmatcher för att få upp intensiteten, säger Hans Gren efter måndagens förmiddagsträning.

– Med Kalmar hemma BP borta och sen två möten med HBK har vi ett tufft program när allsvenskan börjar igen. Därför är det bra att vi nu får riktigt bra motstånd, både Elfsborg imorgon och Ålborg på söndag. Liksom vi saknar Elfsborg några spelare, men de har en väldigt bred trupp.

I MFF:s matchtrupp glädjande comeback för Wilton Figueiredo, nu hel och redo efter smällen han fick på vaden i matchen mot IFK Göteborg. Rick Kruys, Gabriel och Jeffrey Aubynn får vänta lite till på sin återkomst, att döma av måndagens träning ligger Jeff närmast, följd av Rick. Guillermo Molins och Labinot Harbuzi är, vilket torde vara bekant för de flesta, med U21-landslaget, som imorgon tisdag möter Serbien i Malmö.

Med i MFF:s matchtrupp är också junioren Muamet Asanovski, som tillsammans med Patrik Karlsson lyfts upp i träning med A-laget kommande två veckor.
– De har gjort bra ifrån sig i J- och U21-laget och vi har inte så mycket folk just nu, så det var naturligt, säger Hans Gren.

Något särskilt som ni tränare grunnat på under uppehållet som ni vill se från laget i matchen imorgon?
– Under våren hade vi ett anfallsspel som präglades av mycket bollinnehav och många målchanser men få mål. Vi är inte missnöjda med vårt spel och vårt tillvägagångssätt, men vi jobbar på att utveckla vårt anfallsspel, och jag hoppas få se det i matchen, framför allt att vi omsätter våra chanser i mål, säger Hans Gren.

Träningsmatchen mot Elfsborg kommer att live-streamas på webben. Läs mer om sändningen här!

Tobias Christoffersson