Inför träningsmatchen mot Elfsborg

Publicerad 23 februari 2010

På MFF:s självaste hundraårsdag möter de himmelsblå Elfsborg i en träningsmatch på Gamla IP. Roland Nilsson hoppas få se sitt lag hålla uppe det höga tempot från matchen mot Lokomotiv Moskva.

Malmö FF – IF Elfsborg

Malmö IP onsdag 24 februari 15.00

Målvakter: 30. Dejan Garaca, Tobias Uddenäs

Försvarare: 4. Joseph Elanga, 6. Markus Halsti, 8. Daniel Andersson, 22. Filip Stenström, 29. Jasmin Sudic.

Mittfältare och anfallare: 3. Robert Åhman Persson, 5. Miljan Mutavdzic, 7. Daniel Larsson, 10. Rick Kruys, 11. Jeffrey Aubynn, 14. Guillermo Molins, 17. Ivo Pekalski, 21. Jimmy Durmaz, 24. Agon Mehmeti, 26. Jiloan Hamad, 28. Alexander Nilsson.

Skadade/rehab: 2. Ulrich  Vinzents, 9. Wilton Figueiredo, 20. Ricardinho, 18. Edward Ofere, 19. Niklas Hansson, 25. Dusan Melichárek, 27. Johan Dahlin.

Nej, det är inte vilken dag som helst, denna onsdag den 24 februari 2010 – Malmö Fotbollsförening fyller hundra år! Den stora jubileumsfesten äger rum först nästa lördag 6 mars i Restaurang 1910 (läs mer här), men självklart måste också själva jubileumsdagen firas. Direkt efter träningsmatchen mot Elfsborg blir det därför tre timmars tältfest på Gamla IP, med mat, dryck, underhållning och högtidlighållanden. Läs om arrangemanget här.

Men först ska alltså MFF, med blott 20 dagar kvar till den allsvenska premiären, spela försäsongens sjätte träningsmatch. Det MFF som sedan i söndags är tillbaka i det kalla vita efter en vecka i det gröna våta… vädrets makter har då inte varit särskilt välvilliga mot laget så här långt i år. Inte nog med att den skånska vintern vägrar ge med sig utan bara öser på med nya portioner snö och kyla – det blev dessutom en hel del regn nere på träningslägret i Malaga.

Efter att ha kurat i Kombihallen under måndagen gjorde truppen en förmiddagsträning ute på plan 9, efter vilken Roland Nilsson möter upp för några ord. De inledande samtalsämnena kunde varit muntrare: skador och eventuella frågetecken för underlaget på Gamla IP.
– Vi hoppas att det blir lite bättre väder – lite mildare och ingen mer snö. Ulrich Vinzents och Johan Dahlin står över matchen imorgon; Ulrich har en svullen fot efter en smäll i senaste matchen, medan Johan har lite känning i ryggmuskulaturen, så vi väljer att ta det lugnt med honom, säger Roland Nilsson.

Dessutom tvingas Wilton Figueiredo lämna återbud till matchen, efter att ha gått av träningen med lite ont. Bättre går det för Miljan Mutavdzic, som hoppade in fem minuter senast och är med i 18-mannatruppen, och Pontus Jansson, som tränar för fullt men ännu inte är helt klar för match.

Har något särskilt i fokus till den här matchen?
– Det är svårt att säga med tanke på omständigheterna. Är gräsmattan lika hal som tidigare så är det svårt att fokusera på något, då handlar det mest om att bara genomföra matchen.

På träningslägret spelade MFF två matcher, 0-0 mot ukrainska Metaluhr Donetsk och 0-2 mot ryska Torpedo Moskva. Därmed kan man bland annat konstatera att det efter inledande 5-1 mot Köge varit klent beställt med målskyttet: endast ett mål på fyra matcher.
– Mot Metaluhr var det blåsigt och svårt att riktigt få till anfallsspelet på ett bra sätt, men vi skapade ändå en del chanser i matchen. Mot Lokomotiv gjorde vi faktiskt ett mål, som dömdes bort för offside. Jag har sett matchen igen i efterhand och det finns inte en chans att det var offside, jag vet inte vad linjedomaren vinkade för där. Lite synd att vi inte får det godkänt – det är ju alltid kul att göra mål. Men, vi mötte ganska bra motstånd och vi vet att det kommer.

Vad såg bra ut matcherna på lägret?
– Vi visar igen att vi kan klara av ett väldigt bra motstånd när vi gör saker rätt. Även om vi inte var riktigt överens med bollen i alla lägen och fast de var väldigt bra, så såg det ganska hyfsat ut mot Lokomotiv. När tempot drogs upp så klarade vi att lyfta oss och acklimatisera oss till det; kanske inte till samma nivå som de höll i sitt passningsspel, men man såg att killarna klarade av det, säger Roland.

Och tillägger:
– Det märktes också direkt när vi kom hem, att tempot sitter i lite grann, och jag hoppas det gör det imorgon också. Så det kan nog bli en bra match.

/Tobias Christoffersson