Inför träningsmatchen mot Aalborg

Publicerad 27 juni 2009

MFF beger sig till norra Jylland för att möta danska ex-mästarna Aalborg BK söndag eftermiddag.
– Vi hoppas ta vid där vi slutade efter den fina andrahalvleken mot Elfsborg, säger Roland Nilsson inför matchen.

Aalborg BK – Malmö FF
Söndag 28 juni 14.00, Hune

Malmö FF: s trupp

Målvakter: Jonas Sandqvist, Dejan Garaca.

Försvarare: Ulrich Vinzents, Jimmy Dixon, Jasmin Sudic, Ricardinho, David Durmaz, Markus Halsti.

Mittfältare och anfallare: Robert Åhman Persson, Daniel Andersson, Jiloan Hamad, Jimmy Durmaz, Daniel Larsson, Wilton Figueiredo, Edward Ofere, Agon Mehmeti, Muamet Asanovski.

Dags för den andra av två träningsmatcher för MFF under det allsvenska sommaruppehållet. Efter mötet med Elfsborg i Lomma i tisdags (2-2) väntar nu Aalborg Boldklub. Matchen spelas i den lilla orten Hune två och en halv mil nordväst om Aalborg, nära nordsjökusten.

– Vi gjorde en bra match mot Elfsborg. Det var kanske lite semesterfotboll i första halvlek, men när vi fått skruvat på huvudena ordentligt i andra blev det bättre; bolltempot blev högre och vi smällde på lite mer. Vi hoppas ta vid där vi slutade efter den fina andrahalvleken mot Elfsborg, säger Roland Nilsson inför matchen.

AaB vann danska ligan 07/08 och företog sig ett med skandinaviska mått mätt mycket framgångsrikt europacupäventyr under hösten och våren: tredjeplats i Champions League-gruppspelet och därefter utslagna på straffar i UEFA-cupens sextondelsfinal. Kort sagt: en riktigt bra motståndare. AaB tränas av Roland Nilssons och Hans Gren efterträdare i GAIS Magnus Pehrsson, och lagom till morgondagens match har förre MFF-spelaren Louay Chanko anslutit från Hammarby. I laget finns sedan tidigare svenskt inslag också i form av Andreas Johansson.

Man kan säga att MFF drar till norra Jylland med samma manskap som till Lomma minus IFK Malmö-duon Alex Nilsson-Pontus Jansson som har match med di gule i eftermiddag. Det lär Dejan Garaca också ha, men han får hänga med som reservkeeper då Dusan Melichárek ännu inte hämtat sig från smällen han fick i onsdagens U21-match.

Med till hundra procent på lördagens träning var Rick Kruys och Jeffrey Aubynn, men de bedöms emellertid ännu inte redo för match. Gabriel tränade med John Phillips bredvid laget, medan Babis Stefanidis saknades på grund av sjukdom.

Mer från lördagens träning följer i Helen Johanssons träningsrapport – håll utkik efter den på hemsidan!

Tobias Christoffersson