Inför TFF-MFF U21

Publicerad 22 juni 2010

Ikväll spelar MFF U21 bortamatch mot Trelleborgs FF. Matchen spelas på Vångavallen klockan 17.00.

Truppen:
Dejan Garaca
Filip Stenström
Markus Halsti
Filip Helander
Tobias Malm
Muamet Asanovski
Skerdilaid Gashi
Robert Åhman-Persson
Hicham Ali
Dardan Rexhepi
Alex Nilsson
Tobias Uddenäs
Metin Hamid
Kristoffer Jeppson
Dino Islamovic
Tobias Lewicki

En ganska ung MFF-trupp med några inslag av spelare med allsvensk rutin. Spelarna har levererat i serien förut och kommer garanterat stå upp bra mot ett något förstärkt TFF U21 där spelare som Marcus Pode, Mattias Adelstam, Andreas Wihlborg och Andreas Drugge startar.

TFFs startelva:
Carl Wachtmeister-Flamur Bajgora, Johan Nilsson-Guiomar, Tobias Mattsson, Max Nilsson-Darko Nikolov, Marcus Pode, Max Westerberg, Andreas Wihlborg-Andreas Drugge, Mattias Adelstam.

Matchen spelas alltså på Vångavallens a-plan och i en match som denna känns tabellpositioner inte så intressant att diskutera. Båda lagen kommer med starka trupper och ingen kommer att sälja sig billigt mot lokalrivalerna. Anledningen till att det luftas en del a-lagsspelare från TFFs sida är sannolikt att det är uppehåll och långt till nästa tävlingsmatch. Då passar det bra att ge speltid till fler än bara de unga spelarna.

För MFF U21 bröts en 6 matcher lång förlustfri svit senast när Kalmar blev för svåra uppe i Kristianstad. Det blir förhoppningsvis ett revanschsuget MFF som vill jaga på topplagen i serien.