Inför söndagens match mot BK Häcken

Publicerad 19 maj 2023 i Herr,Nyheter

Henrik Rydström delar med sig av sina tankar inför söndagen när tabelltrean BK Häcken gästar Eleda Stadion.

Henrik Rydström under en träning inför hemmamatchen mot BK Häcken.

Matchinfo

Malmö FF – BK Häcken
Söndag 21 maj 15:00
Eleda Stadion
TV-sändning: discovery+
Radio: MFF Play

Henrik Rydström om

Att bli framröstad till månadens tränare
– Jag blir hellre det än att jag inte blir det. Nej men skämt åsido, egentligen handlar ju det här bara om att laget har presterat bra. Jag tycker det är viktigt att poängtera att det här handlar inte om mig och det insåg jag väldigt tidigt i det här yrket. Du är ungefär så bra som din omgivning tillåter och gör dig. Vi är ett väldigt bra team och det är vi som grupp som får det här.

U19-spelare som tränat med A-laget under veckan
– Viktigt för oss att ha den möjligheten, att låta våra akademispelare få testa på A-lagsmiljö. Dels för att visa upp sig för oss, dels för att de ska få en känsla av vad som krävs på den här nivån. Men det är också en chans till att inspireras och ta lärdom av killar som Isaac Kiese Thelin och Anders Christiansen för att nämna två. I förlängningen handlar det så klart om att vi tycker de har gjort sig förtjänta av det. Det här är en uppmuntran, vi vill ju att de en dag ska kunna ta klivet upp. Det vi ser är väldigt glädjande, det vill jag verkligen säga.

Sena avgöranden
–Det är klart att där och då är ju den typen av segrar fantastiska. Samtidigt så vinner jag gärna med 6–0. Men det ger alltid en extrem ”boost” i gruppen när du avgör en match på det viset som vi har gjort, både i svenska cupen, mot BP och nu senast mot Halmstad. Det man ska ha med sig in i den här diskussionen tycker jag är att det är enorm skillnad på att avgöra sent och vinna turligt, det kommer också vara gött men då sitter du efteråt och pustar ut, men i våra matcher där vi avgjort sent så har vi gjort oss förtjänta av det. Då ger det en ännu större tro på det vi gör och moralen skjuter i höjden.

BK Häcken
– Det är nu jag skulle kunna sitta här och säga att vi ska utnyttja att de har en match i benen från i torsdags. Att de kanske kommer vara trötta och urladdade. Det man ska veta då är att cupfinalen var för Häcken en väldigt positiv match att spela. Jag utgår från att Häcken kommer vara utvilade och väldigt bra. Det vore dumdristigt att ha med i beräkningen att vi har haft en veckas vila och Häcken två dagar. Vi förbereder oss på en match där Häcken kommer spela på allt det bästa de har. Vi kommer gå på allt det bästa vi har, så jag tror att det kommer bli en väldigt rolig match att titta på, om man inte hejar på något av lagen.

Matchvärd

huvudpartners

officiella partners