Inför: Skånederbyt mot HIF

Publicerad 17 september 2022 i Herr,Matches,Nyheter

Efter torsdagens Europa League-match är det dags för säsongens andra Skånederby i allsvenskan när MFF åker till Olympia för möte med Helsingborgs IF på söndag.

Patriot Sejdiu avgjorde hemmamötet mot Helsingborg med sitt första mål i allsvenskan efter ett sent 2-1-mål på tilläggstid.

OM MATCHEN

Avspark: 15:00
Spelplats: Olympia, Helsingborg
TV-sändning: discovery+, Cmore, Kanal 5

ÅGE HAREIDE OM:

Skadeläget: Jonas (Knudsen) fick ett sår i foten och kommer inte att spela imorgon, men han är förhoppningsvis tillbaka till matchen mot Hammarby. Anders (Christiansen) är inte heller med, men de säger att han också ska vara tilllbaka mot Hammarby. Det är ingen bristning men det är något muskulärt.

Motståndarlaget och derbykänslorna: Jag har tittat på deras förra match mot Malmö. De är direkta och farliga i omställningarna offensivt så det är kanske först och främst där de har sina styrkor. De jobbar hårt och det är derby, då kan allt ske. Det är mycket känslor både på läktaren och på plan och det är en match ingen vill förlora. De behöver vinna, vi behöver vinna, så vi måste bara ha fokus på vår prestation. Vi har tittat på vad vi gjorde i Belgien och man kan se att det små misstagen och felen vi gör kan få katastrofala resultat. Vi är lite för snälla och måste bli tuffare men det fanns positiva saker att ta med sig också. Framåt var vi effektiva och gjorde mål på det första anfallet vi hade i matchen. Jag gillar inte att förlora men det har sina förklaringar. Vi har flera spelare tillbaka från skador som vi håller på att få igång och Oscar Lewicki och Sören Rieks är två erfarna spelare som är på väg att komma igång igen. Det är viktigt för oss att använda både de erfarna spelarna och de unga talangerna.

Det tuffa matchandet: Vi vet att spelarna jobbar hårt i matcherna och att det tar på dem, men vi gillar inte att prata om det. Det är så fotbollen har blivit och ska man spela internationellt så måste man kunna hantera det. Vi får hoppas att vi kan köra på utan att få ytterligare skador och problem för det är det som är det största bekymret egentligen. Det har varit mycket nu med Braga, Norrköping, Belgien och nu HIF men hittills tycker jag att killarna har tacklat det fint.

matchvärd

huvudpartners

officiella partners