Inför Skånederbyt i Svenska cupen

Publicerad 23 augusti 2023 i Dam,Nyheter

Ikväll tar vi emot elitettan-laget Trelleborgs FF på Malmö Stadion i den andra omgången av Svenska Cupen. Läs Maxim Khalils tankar inför drabbningen.

Rebecka Holm jublar efter 2–1-målet i den senaste matchen mot IFK Göteborg.

Malmö FF – Trelleborgs FF
Onsdag 23 augusti 19:00
Malmö Stadion


Årskortsinnehavare går in gratis. För dig som inte har möjlighet att stötta laget på plats kommer matchen att sändas på MFF Play.

Maxim Khalil om..

Motståndet
– Det kommer bli en tuff match. Det är ett bra lag och de är inne i ett bra momentum, vunnit mycket och ligger på uppflyttningsplats till Damallsvenskan så det är klart att det blir en bra match. De är rätt stabila i sina prestationer och är rätt snabba framåt och i offensivt straffområde vinner de mycket. De har en snabbhet och en fysisk med kapacitet att straffa motståndare så vi behöver vara noga i vår positionering när vi anfaller. Vi vill ju såklart ha mycket boll och äga spelet och då finns det en risk att man blir straffad i omställningsspelet så där behöver vi vara noggranna.

Det intensiva matchandet
– Det är klart det påverkar på det sättet att man vill ställa starkast möjliga lag i varje match och vi går in i varje match för att vinna den. Men vi behöver också vara smarta i hur vi roterar och hur vi belastar samtidigt som vi är konkurrenskraftiga. Det ställer krav på planeringen en, kanske två matcher framåt. Det blir viktigt. Vi pratade efter matchen senast mot Mariebo IK om koncentration på uppgiften som ligger precis framför oss. Det handlar om att skapa en erfarenhet och rutin i att kunna hantera och ställa om till olika typer av matcher. Och med det inte tappa vårt spel. Jag var möjligen lite hård efter matchen mot Mariebo – vi vinner trots allt med 4–0 senast – men jag tycker någonstans att vi inte har råd att gå ner i prestation för att vi inte är påkopplade. Där måste vi vara så pass professionella att kunna ställa om från Svenska Cupen till seriematch till DM till seriematch igen och leverera den typen av fotboll vi vill med vår identitet, och gå segrande ur.

Nova Rolfsson
– Hon har fått en fin start med fyra mål och två assist och med det sex poäng på 150 minuter, så det är klart att hon har kommit in i det väldigt bra. Sedan är det enkelt för nya spelare att komma in i den här gruppen, tycker jag. Tjejerna har tagit hand om henne och Anna (Welin) väldigt väl. Spelsättet passar båda väldigt bra. Vi ser också att vi har spelare som sätter Nova i bra lägen men sedan är hon bra på att skapa lägen själv också. Vi visste vilken typ av spelare det var vi plockade in, många tänkte nog att det var för framtiden men vi visste att hon skulle gå in och konkurrera redan nu. Annars hade hon inte varit här. Jag är inte förvånad över att hon levererar poäng, sedan är hon fortfarande ung med allt vad det innebär men hon är också väldigt mogen. Vi visste att hon skulle vara redo att ta steget att flytta hit till en storklubb som Malmö. Jag är bara glad för hennes skull och för våra supportrar att hon kommit in i det så bra.

huvudpartners

officiella partners